Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je woonkamer stylen als een pro, 5 handige tips!

Je woonkamer stylen als een pro, 5 handige tips!

Je eigen stijl vinden in je woning is soms best een uitdaging. Kun je het nieuwe item combineren met een klassiek item en hoe doe je dat dan? Ik vind het nog altijd best lastig om alles mooi te combineren en er een geheel van te maken. Maar hoewel het best lastig is, kunnen onze 5 handige tips je zeker helpen. Zo style jij je woonkamer als een pro en ziet je woonkamer er fantastisch uit. (Zonder al teveel moeite) 


1.Hoe gebruik jij je woonkamer? 


Je woonkamer is om in te leven, om in te ontspannen, tv te kijken, misschien wel te werken en als je kinderen hebt om lekker te spelen en huiswerk te maken. Zorg ervoor dat je eerst bepaald hoe jij je woonkamer gebruikt. Dan kun je makkelijk een indeling maken. Met een gezin met oudere kinderen is een grotere bank, zoals een 3 zits bank handiger dan een paar losse stoelen, want op een 3 zits bank kun je meteen heel wat pubers kwijt die lekker willen gamen. Bedenk meteen wat voor soort bank je wilt aanschaffen. Met kinderen en eventuele huisdieren is het belangrijk dat de bank van goede kwaliteit is en makkelijk schoon te maken is als er limonade gemorst wordt. Als je weet hoe jij je woonkamer gebruikt, dan weet je meteen wat je allemaal echt nodig hebt. 


2. Welke stijlen vind je mooi? 


Zoveel mensen, zoveel verschillende stijlen. Kies je voor klassiek of hou je meer van modern? Door te kiezen voor een moderne bank, kast en bijvoorbeeld dressoir kun je ook prima afstijlen met accessoires die klassieker zijn.


Combineer verschillende stijlen met elkaar, want dan maak je een mooi geheel. Kies niet voor alleen 1 stijl, dan voelt je woonkamer sneller kil (met een moderne stijl) of juist rommelig (met een klassieke stijl) aan. Als je van tevoren goed weet welke stijlen bij je passen, dan kun je daar de juiste keuzes in maken. 



3. Bedenk een mooie indeling 


De indeling is heel belangrijk om in je woonkamer prettig te kunnen leven. Hou rekening met de ramen die je hebt en wanneer daar de zon schijnt, dan kun je je tafel zo neerzetten dat je lekker in de zon kunt lunchen op een zonnige (maar ietwat) koude dag. Heb je een lekkere houtkachel, zorg er dan voor dat je bank precies voor de kachel staat als de koudere dagen eraan komen. En misschien past er dan beter een kleinere 2 zits bank , maar daar kun je heerlijk knus op zitten met een boek en een kop thee. Kies dus de juiste bank op de juiste plaats. Vergeet ook niet om voldoende opbergruimte te creëren, voor alle tijdschriften, boeken, maar ook laptops of tablets. Als je alles mooi kunt opruimen uit het zicht, dan ziet je woonkamer er in een handomdraai een stuk rustiger en opgeruimder uit. 


4. Probeer uit en verander 


Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik ben hier regelmatig met meubels aan het schuiven. Ik vind het heerlijk om net weer andere dingen uit te proberen en de bank net weer even op een andere plek te zetten. In ons oude huis heeft de bank op bijna alle plekken in de woonkamer gestaan door alle jaren heen. Het allerleukste vind ik persoonlijk dat je woonkamer er dan opeens weer heel anders uit ziet! Dus schuif die meubels eens aan de kant en zet ze eens heel anders neer. Soms kom je tot hele mooie inzichten en is het veel praktischer dan je eerst dacht. 


5. Altijd inspiratie opdoen 


Stijlen veranderen en dat is maar goed ook, want er zijn weinig mensen die nu nog in een jaren 80 woonkamer zouden willen zitten. Ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends en je hoeft ze echt niet allemaal te volgen, maar inspiratie op blijven doen is altijd goed. Dat kan in woonwinkels waar je heerlijk kunt struinen en bekijken wat er staat en hoe ze de kamers stijlen. Maar ook via internet, via Pinterest bijvoorbeeld. Je kunt heerlijk pinnen en daarmee stijlen bewaren die je echt mooi vindt. Blijf dus altijd inspiratie opdoen, dan style je je woonkamer in no-time! 


(Dit is een gesponsord artikel) 

5 tips voor het kopen van een nieuwe bank
door Doortje 26 sep, 2024
Ben jij op zoek naar een nieuwe bank? Wij geven handige tips voor je aankoop! (Gesponsord artikel)
5 tips om impulsaankopen te voorkomen
door Doortje 26 sep, 2024
Impulsaankopen kunnen je veel geld kosten, zonde als je geld uitgeeft wat je niet van plan was! Vandaag geven we tips.
Een nieuwe keuken kopen; Dit mag je niet vergeten
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuwe keuken kopen, dit mag je niet vergeten! Wij geven handige tips (gesponsord artikel)
Onze week: Nog even genieten van de zomer en op naar de herfst...
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Een nieuwe badkamer kopen: 5 handige tips voor de beste aankoop
door Doortje 23 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 handige tips voor de beste aankoop van een badkamer (gesponsord artikel)
Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 21 sep, 2024
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
5 simpele manieren om extra geld te verdienen
door Doortje 19 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 simpele manieren om extra geld te verdienen
Onze week: al een beetje herfst, cadeautjes, nieuwe schoenen en een nieuwe fiets
door Doortje 17 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Show More
Share by: