Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 tips voor het kopen van een nieuwe bank

5 tips voor het kopen van een nieuwe bank

Een nieuwe bank… soms is dat gewoon nodig! Toen wij vorig jaar verhuisden wilden wij onze oude banken wegdoen. Uiteindelijk hebben wij ze toch tijdelijk opgeslagen en staan ze nu in onze nieuwe woning. Maar eerlijk is eerlijk: ze zijn inmiddels wel aan vervanging toe. Wij zitten zelf dus midden in het proces van de aankoop van een nieuwe bank (of misschien wel 2 banken) en dat is best een uitdaging. Een nieuwe bank moet natuurlijk mooi zijn, maar vooral lekker zitten en in ons geval een beetje kind en huisdier proof zijn. Het is dus een hele onderneming, maar wel een leuke onderneming en een echte uitdaging! Vandaag delen wij 5 handige tips voor het kopen van een nieuwe bank.


1. Welke stijl wil je? 


Er zijn zoveel verschillende stijlen qua banken, dat het echt belangrijk is om van tevoren een beetje te weten wat je wilt. Wij willen een rustige stijl, waarbij de bank ook groot genoeg moet zijn om met ons hele gezin van 5 personen op te zitten. Daarom denken wij op dit moment aan een hoekbank. Een hoekbank kopen is een aparte stijl, want je hebt banken met 1 hoek, maar ook banken met 2 hoeken. Banken waar je heerlijk op kunt loungen (ik zie mezelf al zitten met een boek) en banken die een ronde of juist rechte hoek hebben. Wat een keuze! 


2. Het formaat van de bank 


Een bank kan er in een fysieke winkel er prima uitzien qua grootte, maar als hij in je woonkamer staat is hij toch best groot! Verkijk je niet op het formaat van een nieuwe bank. Je kunt deze problemen voorkomen door natuurlijk goed te meten en goed te bekijken waar je de bank wilt neerzetten. Kijk naar de grootte van je huidige bank en houd rekening met de grootte van je gezin. Een 2 persoons huishouden kan prima met een kleinere bank vooruit en een heel gezin heeft echt een grotere bank nodig als je iedereen wilt kunnen laten zitten. Ook is de ene woonkamer natuurlijk groter dan de andere. Zorg dat je woonkamer niet te vol komt te staan en kies dus een formaat bank die bij je huis en je woonsituatie past. 


3. Het materiaal van de bekleding 


In de fysieke winkels kun je altijd makkelijk zien welke bekleding er mogelijk is. Het is vaak verstandig om een dikkere bekleding te kiezen, die is van betere kwaliteit en gaat vaak langer mee. Kies je voor leer omdat dit makkelijker schoon te maken is? Vergeet dan niet dat de bank vooral in de winter koeler aanvoelt. Een stoffen bank is weer warmer en comfortabeler, maar wel lastiger schoon te maken. (Al kun je prima voor stoffen kiezen die bijna iedere vlek kunnen hebben). Heb je kinderen rondrennen die nog weleens morsen? Of zijn ze inmiddels al ouder en hoef je niet meer de hele dag met een poetsdoek achter ze aan te rennen? 


Neem ook mee of je huisdieren hebt rondlopen. Puppy’s en kittens zijn super lief, maar niet altijd handig met een nieuwe bank. En oudere huisdieren krabben of knagen niet aan je meubels, maar kunnen alsnog wel hun haren achterlaten. De keuze voor het materiaal is dus een hele belangrijke keuze waar je goed over moet nadenken. 


4. Stel je budget vast 


Van tevoren een budget vaststellen is een goed idee, want in de winkel kun je zomaar meegesleept worden door al het moois. Het is niet erg om meer uit te geven, maar door van tevoren een budget te kiezen, krijg je later ook geen spijt. 


Een bank kopen is niet iets wat je iedere dag doet, het is dus belangrijk om er goed over na te denken en er genoeg budget voor vrij te maken. Bekijk online welke banken je er mooi uit vindt zien en wat de gemiddelde prijs daarvan is, dan kom je uiteindelijk op een mooi budget uit waarmee je de aankoop kunt doen. 


5. Hoe is het zitcomfort? 


Een bank kan nog zo prachtig en mooi zijn, de perfecte maat en prijs hebben, maar alsnog niet zo lekker zitten. Het zitcomfort is het allerbelangrijkste als je een bank koopt, want een bank die niet lekker zit, daar wil je niet op zitten… en laat dat nou juist de bedoeling zijn van je nieuwe bank! 


Iemand kan enorm blij worden van een bank met een diepe zit, terwijl jij met je benen aan het bungelen bent. Of je kunt heel blij worden van zachte kussens, terwijl iemand anders daar helemaal niet van houdt. Het belangrijkste is dus om lekker te gaan proefzitten. Probeer, ga lekker zitten en kijk of dit iets voor jou is, want dat je bank lekker zit, dat is het allerbelangrijkste. 


(Dit is een gesponsord artikel) 

5 tips om impulsaankopen te voorkomen
door Doortje 26 sep, 2024
Impulsaankopen kunnen je veel geld kosten, zonde als je geld uitgeeft wat je niet van plan was! Vandaag geven we tips.
Je woonkamer stylen als een pro, 5 handige tips!
door Doortje 25 sep, 2024
Vandaag geven wij 5 handige tips om je woonkamer te stylen als een pro! (gesponsord artikel)
Een nieuwe keuken kopen; Dit mag je niet vergeten
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuwe keuken kopen, dit mag je niet vergeten! Wij geven handige tips (gesponsord artikel)
Onze week: Nog even genieten van de zomer en op naar de herfst...
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Een nieuwe badkamer kopen: 5 handige tips voor de beste aankoop
door Doortje 23 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 handige tips voor de beste aankoop van een badkamer (gesponsord artikel)
Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 21 sep, 2024
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
5 simpele manieren om extra geld te verdienen
door Doortje 19 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 simpele manieren om extra geld te verdienen
Onze week: al een beetje herfst, cadeautjes, nieuwe schoenen en een nieuwe fiets
door Doortje 17 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Show More
Share by: