Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Handige tips om je wasroutine te verbeteren

Handige tips om je wasroutine te verbeteren

Met een gezin is de was echt een huishoudelijke klus die nooit klaar is. Als je de wasmanden leeg hebt, dan ligt er nog wel ergens een stapel kleding in de kamer van een puber of gaat er een beker limonade om en is een nieuw t-shirt opeens plakkerig en klaar voor de wasmand. 


Naast alle gewone kleding is er nog sportkleding, werkkleding, beddengoed, handdoeken, keukentextiel en de kussens en dekbedden mogen eens in de zoveel tijd ook meegewassen worden. 


Toch vind ik de was helemaal nooit zoveel werk. Hoe dat komt? Wij hebben een handige wasroutine en daardoor gaat het (bijna) vanzelf. Vandaag geef ik je graag een aantal handige tips om je wasroutine te verbeteren:


De was verzamelen en meteen sorteren 


Wij hebben in onze nieuwe woning een heus washok. Een aparte kamer waar de wasmachine en droger staan. Eerder hadden we nooit een droger, maar in dit oudere huis droogt de was in de winter minder snel. Daarom gebruiken wij nu af en toe de droger. 


In ons washok staan ook de wasmanden. Als kleding in de was gaat, dan wordt het meteen gesorteerd. Witte was gaat bij wit en gekleurde was gaat bij de bonte was. Als er een wasmand vol is, dan kan dat precies in de wasmachine, dus het is gemakkelijk om te zien welke was er gedraaid kan worden. 


In ons washok staat ook een voorraad wasmiddel, zo houden we gemakkelijk het overzicht van de wasmiddelen die we hebben en grijpen we niet mis. Van wasstrips van cosmeau tot aan vlekken verwijderaar (dat is wel nodig met sportende kinderen) alles staat gemakkelijk klaar. 


Iedere dag wassen 


Veel gezinnen hebben een vaste wasdag, maar ik zou het echt heel onhandig vinden als we in het weekend een hele dag bezig zijn met de was. Daarom kiezen wij ervoor om iedere dag een was te draaien. Dan hoopt het zich niet op en is het prima te doen. 


De was zetten we ’s ochtends aan na het ontbijt en halverwege de ochtend hangen we de was op of gaat hij de droger in. Als de kinderen zich ’s avonds klaar maken om te gaan slapen, dan vouwen wij vaak de was samen even op en is het weer klaar voor die dag. 


De was makkelijk drogen 


De was laten drogen doe je natuurlijk het liefste buiten, dan ruikt het heerlijk fris! Maar helaas hebben we in Nederland niet altijd ideaal weer om de was buiten op te hangen. 


Kies er dan voor om de was binnen te drogen. Met een (simpel) wasrek is de was vaak de volgende dag al droog. Gebruik geurparels voor de was voor die heerlijke frisse geur. En let op; Van een natte was kan nog wel 2 liter water af komen, dus ventileer goed in de ruimte waar je de was laat drogen: Zet een raam open en zorg dat ventilatieroosters open zijn. 


Zelf opruimen 


Grotere kinderen kunnen prima kleine klusjes doen in huis. Hier vinden ze het nu nog leuk om te helpen met de was, dat zal niet eeuwig blijven duren! Soms helpen ze met vouwen, maar ze moeten sowieso hun eigen was opruimen. Als wij de was ’s avonds hebben opgevouwen, dan leggen de kinderen hun eigen kleding weer terug in hun eigen kast.


Met deze handige wasroutine is de was hier een prima huishoudelijke taak die gewoon dagelijks gedaan wordt. Geen gedoe en geen (hele) bergen was, ideaal! 


(Dit is een gesponsord artikel) 

Gezinsuitje plannen? Hier zijn de leukste dagtrips in en om Roermond!
door Doortje 07 jul, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over Roermond en omgeving! (Gesponsord artikel)
Basisrecept voor de lekkerste pannenkoeken!
door Doortje 06 jul, 2024
Vandaag delen wij ons basisrecept voor pannenkoeken!
Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand
door Doortje 04 jul, 2024
Juli is begonnen en net zoals iedere maand, delen wij weer 5 handige bespaartips en opdrachten om deze maand mee aan de slag te gaan.
5 redenen om een overkapping in de tuin te plaatsen
door Doortje 03 jul, 2024
Een overkapping in de tuin is altijd een goed idee! Wij vertellen je vandaag 5 redenen (Dit is een gesponsorde blog)
Onze week; Lekker warm, kinderfeestje en studiedag
door Doortje 02 jul, 2024
We hebben weer een vol nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Plaattaartjes met tomaat, olijven en mozzarella
door Doortje 29 jun, 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke plaattaartjes met tomaat, olijven en mozzarella
Iedere week loop ik moeiteloos 60 km, mijn tips & tricks
door Doortje 27 jun, 2024
Ik wandel veel, inmiddels ruim 60 km. per week. Vandaag deel ik mijn tips en tricks!
Wil je vaker op vakantie? 4 tips om meer geld te sparen
door Doortje 26 jun, 2024
Vandaag geven we 4 tips om meer geld te sparen (gesponsord artikel)
Onze week; 10 jaar getrouwd, lekker bbqen en genieten van het weer!
door Doortje 25 jun, 2024
Weer een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Recept; Brownies met maar 3 ingrediënten
door Doortje 22 jun, 2024
Vandaag delen we ons recept voor brownies met maar 3 (!) ingrediënten!
Show More
Share by: