Onze kinderen zijn dol op popcorn! De ideale snack bij een filmmiddag, ook een favoriete tijdsbesteding op een regenachtige zondagmiddag, maar ook gewoon lekker op een zonnige woensdagmiddag in de tuin als er vriendjes en vriendinnetjes komen spelen.
Ik kocht eigenlijk altijd zakken popcorn, zoet en zout, dus voor ieder wat wils. Totdat ik een keer pofmais meenam, ik wilde wel een keer proberen om zelf popcorn te maken. En dat is een stuk makkelijker dan ik dacht! Je kunt de popcorn zelf kruiden naar smaak, dus dat is ideaal! Daarnaast is het goedkoop en erg lekker. Het basisrecept deel ik vandaag met je.
Wat heb je nodig?!
* Zakje pofmais. (Dit verkopen ze bij iedere supermarkt. Bij de AH vindt je al een zakje van 900 gram voor € 1,53 en daar maak je makkelijk zo'n 8 keer popcorn van)
* Pan met een deksel (die deksel is heel belangrijk) ;)
* Olie die je tot een hoge temperatuur kunt verhitten, ik gebruik altijd zonnebloemolie
* Smaakmakers naar keuze. Denk aan poedersuiker, zout, maar ook de bijzondere smaken die je nu in de winkels ziet zoals karamel, chocolade of kaaspoeder. Je kunt ze zo gek niet bedenken of het bestaat.
Dit moet je doen!
* Verwarm een laagje olie in de pan, leg er 2 stukjes mais in
* Zodra de olie warm genoeg is, zal de mais poffen. Dan kun je de rest van de mais erbij doen. Een laagje waardoor de bodem helemaal bedekt is, is genoeg. (Vergeet niet dat mais ongeveer 8 keer zo groot wordt, dus neem altijd een kleine hoeveelheid)
* Zet het vuur laag en vergeet niet om de pan af en toe te schudden. Neem de deksel pas van de pan als het poffen is gestopt, anders dan vliegt de popcorn door je keuken!
* Voeg als de popcorn nog warm is de smaakmakers naar keuze toe.
* Smullen maar!
De popcorn is dus gemakkelijk te maken en ik maak vaak de zoete en zoute variant, dan is er voor ieder wat wils.
Wist je dat popcorn vol zit met antioxidanten en vezels? Een prima snack dus!