Tijdens de Sinterklaasperiode vinden wij het altijd leuk om met de kinderen te gaan bakken! Kruidnootjes is hiervoor een favoriet recept, het is makkelijk, redelijk snel en zelfgebakken kruidnootjes zijn echt super lekker! Vandaag deel ik graag het recept met je.
Dit heb je nodig (Voor een flinke bak vol)
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 150 gram boter (op kamertemperatuur)
* 125 gram donkere basterdsuiker
* 2 eetlepels speculaaskruiden
* 0,5 theelepel zout
* ongeveer 4 eetlepels melk
Dit moet je doen;
* Verwarm de oven voor op 160 graden.
* Doe de boter, de suiker, de speculaaskruiden, zout en het zelfrijzend bakmeel in een kom en gebruik de mixer met deeghaken om het deeg te mixen.
* Voeg de melk toe, eetlepel voor eetlepel totdat je een mooi deeg hebt. (Het kan zijn dat je iets meer of minder melk moet toevoegen)
* Het deeg hoeft niet te rusten, dus je kunt nu meteen verder aan de slag.
* Draai balletjes zo groot als ongeveer een knikker en leg ze op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier.
* Bak de kruidnootjes in ongeveer 15 minuten gaar en laat ze afkoelen.
De heerlijke speculaasgeur die door je huis wordt verspreid krijg je er gratis bij, heerlijk!
Wij bakten van deze hoeveelheid een enorme bak vol, we hadden wel
3 bakplaten
vol met kruidnootjes. Dus hiermee kun je even vooruit. Of... als je net als wij 3 kinderen hebt, dan kun je een dagje vooruit ;)
Geniet ervan!