Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Nog steeds een hittegolf! 

Vorige week vertelde ik je al dat wij bij warm weer iets anders eten dan normaal. Ik zorg ervoor dat er zo min mogelijk gaspitten aanstaan en ook de oven zet ik liever niet aan. Gelukkig maar, want het is hier in huis toch aardig opgewarmd inmiddels! De meter tikt de 28 graden aan, terwijl we s'ochtends en s'avonds alles open zetten en verder alles zoveel mogelijk dicht laten... het is echt warm ;) 

Maar toch hebben we lekker gegeten deze week. Ik vertel je natuurlijk graag wat er op het menu staat!

Maandag; Pasta salade

De pasta moest even gekookt worden, maar daarna is het een lekker zomers gerecht. Omdat wij rond etenstijd een stuk schaduw in de tuin hebben, eten we wel vaak buiten. Ik maakte de pastasalade met tomaat, knoflook, paprika, mozzarella en meer. Ik heb een foto gemaakt van mijn bord, dus het recept staat binnenkort online...

Dinsdag; Uiensoep

Een soepje gaat er wel in met warm weer... lekker een beetje zout en met groenten. Ik maakte mijn simpele uiensoep, die ging er bij iedereen wel in! 

Woensdag restjes

We hadden nog lekker wat pasta salade over en nog een halve pan vol soep. Met nog wat restjes uit de vriezer kwam dit mooi weer op. Ik denk dat woensdag de komende tijd onze vaste restjes dag gaat worden, want de meiden gaan binnenkort beginnen met zwemles op woensdagmiddag rond etenstijd ;) Dan kunnen we daarna dus snel naar huis en meteen eten. Ik vertel er binnenkort meer over! 


Donderdag; Panzanella 

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, ik maak het vaak met ciabatta. Het is echt alweer een tijd geleden dat we dit gegeten hebben, dus die moest weer eens op het menu. 

Vrijdag; tortilla schotel

Deze schotel moet wel in de oven, maar als het goed is, is het morgen weer een stukje afgekoeld... we gaan het zien! Ik maak de tortilla schotel met veel groenten; Mais, kidneybonen, paprika, tomaat, ui, knoflook en kruid het mengsel met onder andere komijn. Daarna in de ovenschaal, tortilla chips eroverheen, wat kaas erover en nog even de oven in om de kaas te laten smelten. Heerlijk!

Zaterdag; Aardappels. groenten en vlees

We doen weer eens aan AGV'tje, Ik heb nog schnitzels liggen, dus die gaan we even opmaken. Daarnaast denk ik doperwtjes met worteltjes en iets van krieltjes. 

Zondag; Frietjes

De frietjes van vorige week gingen niet door, dus gaan deze zondag in de herkansing! We sluiten daarmee ook meteen de zomervakantie af, want maandag gaan de kinderen alweer naar school! Die 6 weken zijn echt ook weer snel gegaan en met lekker frietjes de laatste dag, maken we er nog even een feestje van!
Paas chocolade reep (Zo maak je hem zelf!)
door Doortje 12 april 2025
Vandaag maken wij zelf een Paas chocoladereep, super leuk om te maken!
5 manieren om je vaste lasten te verlagen
door Doortje 10 april 2025
Lage vaste lasten geven je veel vrijheid en mogelijkheden. Vandaag vertel ik je hoe je ze nog kunt verlagen... mooi meegenomen!
Onze week: Lente in huis, kinderfeestje en onze nieuwe bank!
door Doortje 8 april 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee!?
Recept: Paas Rocky Road
door Doortje 5 april 2025
Vandaag delen wij dit heerlijke recept: Paas Rocky Road
Onze boodschappen bij de Lidl: €78,41
door Doortje 3 april 2025
Vandaag deel ik weer eens onze boodschappen bon. Ik kocht wat extra voorraad en was bij de Lidl deze keer € 78,41 kwijt.
Onze week: Nieuw bed, kermis, naar de boerderij en uit eten
door Doortje 1 april 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Paascake
door Doortje 29 maart 2025
Het eerste paas recept van dit jaar; Paascake!
Zo zorg je voor een warm welkom bij je voordeur
door Doortje 28 maart 2025
Vandaag geven wij tips voor een warm welkom bij je voordeur (Gesponsord artikel)
5 x hier geven wij wel graag geld aan uit
door Doortje 27 maart 2025
Wij besparen graag, maar aan deze 5 dingen geven wij veel geld uit!
Onze week: Naar de kapper, koffie, een medaille en kinderfeestje!
door Doortje 25 maart 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Show More
Share by: