Het is weer tijd om ons weekmenu met jullie te delen! Deze week is het weer een beetje zomer met een aantal warmere dagen, maar de BBQ blijft deze keer uit. Toch hebben we natuurlijk gewoon weer een lekker weekmenu...
Woensdag; Pasta salade
Ik had woensdag samen met de meiden
deze salade
gemaakt. We maakten hem deze keer vegetarisch door de kip weg te laten en zo was hij ook erg lekker! We bakten er stokbrood bij om met hummus te besmeren en we aten lekker in de tuin, een heerlijke zomerse maaltijd!
Donderdag; Restjes
Ik was laatst weer bij
de anti verspillingswinkel
geweest (deze keer had ik het niet laten bezorgen) en de vriezer zat flink vol. Tijd om in ieder geval wat restjes op te maken. Er staan nu nog 2 bakjes restjes in de vriezer en de rest is op. De vriezer zit verder vol met vlees, brood en ijsjes...
We aten wortelsoep, pasta en nog een restje pasta salade, helemaal prima.
Vrijdag; Gado Gado
Ik maak altijd een versie met lekker veel groenten. Een gekookt ei, komkommer, geroosterde pinda's, gebakken uitjes en kroepoek erbij en het is altijd een succes.
Zaterdag; Pizza
In het weekend maken we weer lekker
zelf pizza deeg. Dat is altijd wat meer werk, maar ideaal om in het weekend te doen. De kinderen vinden het ook altijd leuk om zelf hun pizza te beleggen. Ik zet een bord neer met ui, paprika, olijven, tomaten, courgette, salami en ham en ze mogen zelf kiezen wat ze willen. Ik ben zelf altijd dol op een pizza met tomatensaus, kruiden en lekker veel knoflook... dat is ook handig om in het weekend te maken, want dan blijven we lekker thuis, haha!
Zondag; Plaattaartjes
Deze
"taartjes"
staan nog steeds regelmatig op het menu. Deze keer maak ik ze ook volgens recept met ui, knoflook, spinazie en geitenkaas. Ik heb ze inmiddels ook vaker met brie en tomaten gemaakt, ook erg lekker!
Maandag; Tomatensoep
Ik maak maandag een lekkere
low budget tomatensoep. Met lekker veel kruiden en een broodje is dat prima voor de drukke maandag.
Dinsdag; Aardappels, groenten en vlees
Dinsdag maak ik aardappelpartjes met schil uit de oven. (Lekker met knoflook en kruiden) We eten er een worstje en gegrilde groenten ui de oven bij.
En dan hebben we weer lekker gegeten! Ik maak eigenlijk altijd een weekmenu; handig om restjes op te maken, om je voorraad te gebruiken en makkelijke maaltijden te plannen op drukke dagen. Meer tips vindt je bijvoorbeeld
hier.