Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Gado gado en boerenkool

Het nieuwe weekmenu was deze keer snel bedacht. De kinderen mochten weer hun ideeën doorgeven en ze komen toch steeds met lekkere (en gelukkig ook wel gezonde) dingen! Deze week eten we weer uit allerlei keukens; Mexicaans, Chinees en Nederlands. Van alles wat... lees je mee?! 

Maandag, Krieltjes, sperziebonen en vlees

Afgelopen zondag had ik panzanella gemaakt, een salade. Omdat het heerlijk weer was, staken we de bbq ook meteen aan, dus we hadden er een lekker stukje vlees bij. Daar hadden we ook nog best wat van over, daarom besloot ik om dat maandag meteen op te maken. We konden dus allemaal kiezen; de een had een worstje en de ander een filetlapje, helemaal prima en alles ging op.

Dinsdag; Tomatensoep

Het sporten begint zo langzamerhand weer. De meiden gaan naar zwemles, waar we op woensdag rekening mee houden met het eten en vanaf deze week heeft Thijs op school weer extra gym. Dan gymt hij dinsdag aan het eind van de middag een extra uur. We zijn dan rond 18u thuis, dus dan is het ook handig als het eten zo goed als klaar staat. Deze keer maakte ik een grote pan tomatensoep, broodje erbij en klaar! 

Woensdag; Tortilla schotel 

De tortilla schotel stond al eerder op het weekmenu volgens mij, maar vorige week bestelde ik de boodschappen en er was geen mais of kidneyboon beschikbaar om te bestellen! Daarom schoven we de tortilla schotel even door naar deze week. Ik maak hem dan in de middag en als we dan thuis zijn van zwemles gaat de tortillachips eroverheen en de kaas en kan hij nog even de oven in. Thijs at bij opa en oma, dus wij waren met zijn vieren deze keer. 


Donderdag; Gado gado

Vandaag eten we Gado Gado. Sofie bedacht dit want ze is er echt gek op! De verschillende groenten, de kroepoek en de gebakken uitjes, ze vindt het allemaal lekker, haha! 

Vrijdag en zaterdag; Boerenkool en zuurkool

Hoewel het lekker zonnig weer is, komt de tijd voor stampotten er weer aan. Laatst aten we alweer andijviestamppot en vrijdag maken we twee pannen; boerenkool en zuurkool. De kinderen vinden zuurkool niet erg lekker, ze eten er meestal maar weinig van, dus we maken twee pannen, dan eten we er meteen ook twee dagen van. Dan kan iedereen kiezen wat hij of zij lekker vindt! 

Zondag; Eten bestellen

Eten bestellen doen we niet erg veel. We gaan graag uit eten, maar eten bestellen doen we dan weer niet zo vaak. Toch hadden we het er laatst weer over en ik zocht het even op en het is ruim een half jaar geleden, haha! Dus we gaan weer eens lekker een rijsttafel bij de Chinees bestellen. Het is vaak zoveel, dat we er gerust twee dagen van eten, lekker!

Recept: Kerst stroopwafels
door Doortje 23 november 2024
Wij delen vandaag een leuk kerst recept: Ideaal om met de kinderen te maken en lekker feestelijk!
De allerbeste tips tegen de herfstdip
door Doortje 21 november 2024
Vandaag vertel ik je over de herfstdip die ik altijd had en hoe ik er vanaf ben gekomen.
Onze week: Sint Maarten, Kerstboom opzetten en een luxe nachtje weg
door Doortje 19 november 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Apple crumble
door Doortje 15 november 2024
Vandaag deel ik weer een lekker recept. Het recept voor lekkere apple crumble!
Winactie: Video van Sint
door Doortje 14 november 2024
Vandaag hebben wij een leuke winactie is samenwerking met: Video van Sint
Een cadeautje in de brievenbus
door Doortje 13 november 2024
Wil je iemand iets leuks opsturen? Denk dan eens aan een verrassing in de brievenbus! (Gesponsord artikel)
Onze week: Alvast veel kerst, koffie, geen stroom en lunchen
door Doortje 12 november 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Marsrepen fudge
door Doortje 9 november 2024
Vandaag delen wij het recept voor super lekkere Marsrepen fudge!
5 x besparen in November
door Doortje 7 november 2024
November is begonnen en een nieuwe maand betekent; nieuwe bespaartips. We delen er weer 5.
Onze week: Herfstvakantie!
door Doortje 5 november 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: