Het is heel erg lang geleden dat ik ons weekmenu heb gedeeld met jullie, daarom vond ik het echt weer eens tijd! Inmiddels is er ook veel verandert... de kinderen sporten allemaal twee keer per week en dat betekent dat we soms vooruit moeten koken, er een bakje eten meegaat in de auto of we makkelijk voor 2 dagen koken. Daarnaast zijn de restjesdagen die wij altijd hadden vrijwel verleden tijd. Met een puber in huis zijn er hier nog weinig restjes te vinden. (behalve dan deze week, maar daar vertel ik je straks meer over). Kijk weer gezellig mee in ons weekmenu:
Maandag: Nasi
Ik maak op maandag een variatie op nasi. Mag je dat wel zo noemen? Waarschijnlijk niet, maar ik weet even niet hoe ik het anders kan noemen. In het weekend hebben wij gado gado gegeten en omdat Thijs ziek is, waren er restjes over in de vorm van verschillende groenten. Ik marineer kip met onder andere ketjap en knoflook, bak dat op en als dat gaar is doe ik de groenten erbij. Daarnaast kook ik rijst en dan gaat alles door elkaar.
We eten de "nasi" met kroepoek, saté saus, gebakken uitjes, komkommer en een gebakken ei. Nu gaat alles op, dus dat is mooi!
Dinsdag: Burrito's
Eerder moest Sara op dinsdag om 18u beginnen met trainen, dan moest ik ook vroeg koken. Maar nu trainen ze in verband met de winter een paar weken binnen en beginnen ze pas om 19u. Ik kan dus rustig aan doen... maak een schaal burrito's uit de oven met een groenten vulling van ui, knoflook, paprika, mais en kidneybonen. Even in de oven met kaas eroverheen en we eten ze met zelfgemaakte guacamole.
Woensdag: Stamppot
Op woensdag is Dustin altijd vrij en kookt hij meestal. Deze keer kookt hij meteen voor 2 dagen, want dat is net zo handig. Hij maakt een pan boerenkoolstamppot en zuurkoolstamppot. We eten er de eerste dag rookworst bij en daarnaast nog lekker zuur zoals augurken. (We hebben ook nog steeds altijd allemaal snoepgroenten op tafel staan zoals komkommer, worteltjes en paprika, dat gaat ook allemaal op.)
Donderdag: Stamppot
Deze keer eten we de stamppot, maar bakken er nog gehaktballetjes bij. Gekruid met Italiaanse kruiden en knoflook.
Vrijdag: Pasta pesto
Pasta pesto is hier nog steeds heel populair. De kinderen eten het graag en ik maak dan altijd extra veel. Soms blijft er dan nog net iets over voor de lunch voor de volgende dag ;)
We eten deze pasta met verse Parmezaanse kaas en doperwtjes.
Zaterdag: Linzensoep en tomatensoep
Wij eten gemiddeld wel eens per week een lekkere kop soep. We halen er altijd lekkere broodjes bij en zorgen dan dat er genoeg hartig beleg is. Denk aan kaas, vleeswaren, pesto, hummus etc. Meestal eten we doordeweeks een soep, want dat is handiger, maar deze week komt het zo in het weekend uit. Ik maak linzensoep en hou er rekening mee dat Thijs hier niet zo van houdt, hij krijgt een lekkere tomatensoep...
Daarom koken we dus nu ook weer 2 pannen vol, maar het grote voordeel van soep is dat we het de dag daarna prima als lunch kunnen eten en zo gaat het lekker op.
Zondag: Hapjes
We hebben een hele tijd iedere zondag hapjes gegeten... lekker de tafel vol en een film aan om het weekend gezellig af te sluiten. Op een gegeven moment waren we er een beetje op uitgekeken en kozen we zondag als onze "ongezond dag". Dan aten we friet, pizza, pannenkoeken of hapjes. Dat was wat meer gevarieerd, haha! Deze keer staan er wel weer hapjes op het menu. We zetten de tafel vol met bladerdeeg hapjes, snoepgroenten, nog wat vleeswaren en kaas (dat is nog wel over van zaterdag), nootjes en ik maak er lekker focaccia bij. Het was weer een succes!
Leuk om zo weer eens ons weekmenu te delen! Ik kijk zelf ook heel erg uit naar het moment dat het weekend weer verandert met allemaal salades en bbq ;) Maar voor nu nog even genieten van die echte wintergerechten....