Ieder weekend maken wij een nieuw weekmenu voor de week die nog komt. Want de vraag; wat eten we vandaag? Komt hier ook nog regelmatig langs. En daarom delen we zo graag nieuwe weekmenu's, om je inspiratie te geven voor je eigen weekmenu! We aten de hele week weer heerlijk, dus daarom een gloednieuw weekmenu!
Wil je zelf een keer je weekmenu delen? Vul dan het formulier in.
Maandag; Andijvie stamppot
De tijd van stamppotten is weer aangebroken, wij houden ervan! Iedere week staat er wel een andere variatie op tafel. Van de ouderwetse boerenkool tot een zuurkoolschotel uit de oven. Deze keer maakten we andijvie stamppot, met spekjes en een gehaktbal. We eten er altijd ook lekker iets zuurs bij; zoals augurken of zilveruitjes... daar moet je van houden, maar wij vinden het heerlijk :)
Dinsdag; Pasta met tomaten, olijven, paprika, ui.
Pasta is altijd goed en deze keer maakten we zelf een lekkere saus. De kinderen mochten de pasta kiezen, dat werden penne. Ik maakte een goede saus met gepelde tomaten, olijven, ui, paprika en lekker veel knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper. Nog een klein schepje suiker tegen de bitterheid en lekker laten pruttelen....
Woensdag; Uiensoep
Uiensoep vind ik altijd 1 van de lekkerste soepen en dan vooral als je een beetje geduld hebt; Ik doe de uien met boter altijd in de pan en laat ze op laag vuur 45-60 minuten zacht en bruin worden. Dan heb je altijd een heerlijke smaak. Nog even een paar tenen knoflook erbij, een eetlepel bloem voor de binding en dan bouillon. Even door laten koken en dan heb je een heerlijke pan soep, die in de herfst met regenachtig weer nog lekkerder smaakt.
Donderdag; Gado Gado
Tijd voor lekker veel groenten, dat kunnen we wel gebruiken in de herfst (voor een goede weerstand). We kiezen dan vaak voor gado gado... een pan vol sperziebonen, bloemkool en broccoli. Gekookte eieren erbij, gebakken uitjes, sate saus en kroepoek. Ik snijd er altijd een komkommer bij en dan hebben we meer dan genoeg groenten binnen.
Vrijdag; Pizza avond
Vrijdag waren Thijs en ik een nachtje weg. Dustin at samen met de meiden lekker pizza en Thijs mocht ons eten kiezen en hij koos voor; pizza! Haha. Meestal maken we de pizza lekker zelf, maar deze keer kwamen ze uit de diepvries van de supermarkt en waren ze best prima.
Zaterdag; Restjes dag
Om alles lekker op te maken, plannen we ook altijd een restjes dag in. Ik haal dan vaak de restjes uit de vriezer... deze keer hadden we wraps met groentevulling, nog een stukje pizza en een restje boerenkool, helemaal goed!
Zondag; Mediterrane quiche
Quiche maak ik vaak in het weekend. Het heeft altijd iets meer tijd nodig en daardoor ideaal om in het weekend te maken. Deze mediterrane quiche is erg lekker en ik maak er vaak 2 tegelijk, dan eten de rest bij de lunch de volgende dag of gaat de ander in de vriezer, ideaal om op een drukke dag zo in de oven op te warmen.
Zo aten we weer heerlijk, nu weer even bedenken wat we volgende week op het menu zetten!