Het is weer tijd voor een lekker zoet recept! Deze zoete tortilla chips zijn ideaal als toetje na de Mexicaanse maaltijd of als lekkere snack bij een filmavond. Wij maakten ze afgelopen week en ze vielen erg in de smaak, ook bij de kinderen! En nog een groot pluspunt; Ze zijn super gemakkelijk te maken! Ik vertel je graag je deze zoete tortilla chips maakt.
Dit heb je nodig voor de zoete tortilla chips met chocolade dip;
- 3 tortilla wraps
- 15 gram gesmolten boter
- 39 gr suiker (3 eetlepels)
- 6 gram kaneel (3 theelepels)
- 75 gram melkchocolade
Liever iets hartigs? Maak dan eens mozzarella kaas balletjes uit de oven
Zo maak je de zoete tortilla chips met chocolade dip;
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Besmeer iedere tortilla wrap met gesmolten boter, een eetlepel suiker en een theelepel kaneel, verdeel goed over de tortilla wrap.
- Snijd de wrap met een pizza snijder (affiliate link) in 8 stukken. Ik gebruik grote tortilla's, maar wil je kleinere chips, dan kun je voor kleine tortilla wraps gaan of ze kleiner snijden.
- Leg de chips op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de chips in 8 minuten af. Ze kunnen nog wat zacht zijn als ze net uit de oven komen, ze worden knapperig als ze afkoelen.
- Terwijl de chips afkoelt kun je de chocolade dip maken; Breek de melk chocolade in stukjes en smelt au bain marie of in de magnetron.
- Serveer bij de chips om lekker te dippen!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de zoete tortilla chips maken;