Zelfgemaakte pesto is echt iets anders dan pesto uit een potje. Het is veel lekkerder! Lekker door een bordje pasta pesto, op een crostini of een stokbroodje. Vandaag heb ik een origineel Italiaans recept voor je. We maken meteen een grote hoeveelheid, maar dat gaat snel op (kan ik je uit ervaring vertellen!)
Dit heb je nodig;
* 2 bossen of plantjes verse basilicum
(Bij plantjes basilicum kun je vrijwel alles eraf plukken en het plantje groeit dan vaak vanzelf weer door)
* 200 gram Parmezaanse kaas
* 200 gram Pecorino kaas
* 160 gram pijnboompitten
* 6 knoflooktenen
* zout naar smaak
* vijzel of keukenmachine
Zo maak je het;
* Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Blijf hier wel bij staan, ze kunnen snel verbranden! Door ze te roosteren komt de smaak nog beter vrij.
* Hak de pijnboompitten fijn in een keukenmachine (of in
de vijzel)
* Voeg de beiden kazen in stukken, knoflooktenen en basilicum toe
* Schenk de olijfolie erbij en meng alles tot een glas mengsel. (wat stukjes erin laten is niet erg, dit lukt beter met de vijzel dan een keukenmachine)
* Proef de pesto en voeg naar smaak nog extra zout toe. (Let op; de kazen zijn ook al zoutig, dus proef even goed)
Je pesto is klaar! We maken meteen zoveel omdat je de pesto gemakkelijk kunt bewaren. Als je de pesto in een glazen potje bewaard (en onder een laagje olijfolie) dan kun je de pesto 1 week in de koelkast bewaren. Je kunt de pesto ook prima invriezen.
Eet Smakelijk!
In dit artikel staan affiliate links. Als je een aankoop doet via onze link, ontvangen wij een commissie, dankjewel! Het kost je niets extra's.