Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Zelf pesto maken

Zelfgemaakte pesto is echt iets anders dan pesto uit een potje. Het is veel lekkerder! Lekker door een bordje pasta pesto, op een crostini of een stokbroodje. Vandaag heb ik een origineel Italiaans recept voor je. We maken meteen een grote hoeveelheid, maar dat gaat snel op (kan ik je uit ervaring vertellen!) 

Dit heb je nodig;

* 2 bossen of plantjes verse basilicum
(Bij plantjes basilicum kun je vrijwel alles eraf plukken en het plantje groeit dan vaak vanzelf weer door)
* 200 gram Parmezaanse kaas 
* 200 gram Pecorino kaas
* 160 gram pijnboompitten 
* 6 knoflooktenen
* zout naar smaak 
* vijzel of keukenmachine 


Zo maak je het;

* Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Blijf hier wel bij staan, ze kunnen snel verbranden! Door ze te roosteren komt de smaak nog beter vrij.
* Hak de pijnboompitten fijn in een keukenmachine (of in de vijzel
* Voeg de beiden kazen in stukken, knoflooktenen en basilicum toe
* Schenk de olijfolie erbij en meng alles tot een glas mengsel. (wat stukjes erin laten is niet erg, dit lukt beter met de vijzel dan een keukenmachine)
* Proef de pesto en voeg naar smaak nog extra zout toe. (Let op; de kazen zijn ook al zoutig, dus proef even goed) 

Je pesto is klaar! We maken meteen zoveel omdat je de pesto gemakkelijk kunt bewaren. Als je de pesto in een glazen potje bewaard (en onder een laagje olijfolie) dan kun je de pesto 1 week in de koelkast bewaren. Je kunt de pesto ook prima invriezen. 

Eet Smakelijk! 


In dit artikel staan affiliate links. Als je een aankoop doet via onze link, ontvangen wij een commissie, dankjewel! Het kost je niets extra's. 
Onze week: Nieuw bed, kermis, naar de boerderij en uit eten
door Doortje 1 april 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Paascake
door Doortje 29 maart 2025
Het eerste paas recept van dit jaar; Paascake!
Zo zorg je voor een warm welkom bij je voordeur
door Doortje 28 maart 2025
Vandaag geven wij tips voor een warm welkom bij je voordeur (Gesponsord artikel)
5 x hier geven wij wel graag geld aan uit
door Doortje 27 maart 2025
Wij besparen graag, maar aan deze 5 dingen geven wij veel geld uit!
Onze week: Naar de kapper, koffie, een medaille en kinderfeestje!
door Doortje 25 maart 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
De kracht van regelmaat en orde
Een van de meest effectieve manieren om je huis fris en schoon te ho
door Doortje 24 maart 2025
Vandaag delen wij tips om je huis fris en schoon te houden (gesponsord artikel)
Recept: chocolade, hazelnoot cups
door Doortje 22 maart 2025
Vandaag delen wij het recept voor hele lekkere chocolade, hazelnoot cups!
Mijn 10 favoriete basis producten voor in de keuken
door Doortje 20 maart 2025
Sommige producten mogen nooit ontbreken in de keuken en zijn altijd in huis... vandaag vertel ik je welke 10 producten dat bij ons zijn!
Onze week: Veel werken, shoppen en schoolvoetbal!
door Doortje 18 maart 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Recept: Speculoos koffie
door Doortje 15 maart 2025
Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke speculoos koffie! Luxe koffie voor thuis...
Show More
Share by: