Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Zelf pesto maken

Zelfgemaakte pesto is echt iets anders dan pesto uit een potje. Het is veel lekkerder! Lekker door een bordje pasta pesto, op een crostini of een stokbroodje. Vandaag heb ik een origineel Italiaans recept voor je. We maken meteen een grote hoeveelheid, maar dat gaat snel op (kan ik je uit ervaring vertellen!) 

Dit heb je nodig;

* 2 bossen of plantjes verse basilicum
(Bij plantjes basilicum kun je vrijwel alles eraf plukken en het plantje groeit dan vaak vanzelf weer door)
* 200 gram Parmezaanse kaas 
* 200 gram Pecorino kaas
* 160 gram pijnboompitten 
* 6 knoflooktenen
* zout naar smaak 
* vijzel of keukenmachine 


Zo maak je het;

* Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Blijf hier wel bij staan, ze kunnen snel verbranden! Door ze te roosteren komt de smaak nog beter vrij.
* Hak de pijnboompitten fijn in een keukenmachine (of in de vijzel
* Voeg de beiden kazen in stukken, knoflooktenen en basilicum toe
* Schenk de olijfolie erbij en meng alles tot een glas mengsel. (wat stukjes erin laten is niet erg, dit lukt beter met de vijzel dan een keukenmachine)
* Proef de pesto en voeg naar smaak nog extra zout toe. (Let op; de kazen zijn ook al zoutig, dus proef even goed) 

Je pesto is klaar! We maken meteen zoveel omdat je de pesto gemakkelijk kunt bewaren. Als je de pesto in een glazen potje bewaard (en onder een laagje olijfolie) dan kun je de pesto 1 week in de koelkast bewaren. Je kunt de pesto ook prima invriezen. 

Eet Smakelijk! 


In dit artikel staan affiliate links. Als je een aankoop doet via onze link, ontvangen wij een commissie, dankjewel! Het kost je niets extra's. 
Geen weekoverzicht
door Doortje 15 juli 2025
Deze week staat er geen weekoverzicht klaar, ik praat je in deze blog kort bij.
Recept: S'mores met frambozen van de bbq
door Doortje 12 juli 2025
Vandaag delen wij dit heerlijke dessert van de bbq: S'mores met frambozen!
Financiële extra's voor de zomervakantie (2025)
door Doortje 10 juli 2025
De zomervakantie staat voor de deur, ik zet de financiële extraatjes even op een rij...
Onze week: Warm, het leek wel vakantie en er is weer voor ons gekookt
door Doortje 8 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?!
Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 5 juli 2025
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand
door Doortje 3 juli 2025
Juli is begonnen en net zoals iedere maand, delen wij weer 5 handige bespaartips en opdrachten om deze maand mee aan de slag te gaan.
Onze week: Poffertjes, naar de kapper, lekker eten en naar het strand
door Doortje 1 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Zo organiseer je een low budget BBQ
door Doortje 30 juni 2025
Wij barbecuen het hele jaar door... maar is dit nou een dure maaltijd of valt het wel mee? Zo hou je je bbq low budget!
Recept: Frambozen smoothie
door Doortje 28 juni 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke frambozen smoothie
Grote porties koken; Deze gerechten kun je gemakkelijk invriezen
door Doortje 26 juni 2025
Grote porties koken kan heel handig zijn... Wij vertellen je graag welke gerecht je in meerdere porties kunt koken.
Show More