Nacho's... wie houdt er niet van? Hier in huis is het heel populair en daarom maak ik ze regelmatig. Bij deze ovenschotel zorg ik ervoor dat er veel groenten in zitten, dan krijgen we met deze snack ook meteen de hoognodige groenten binnen en daarnaast kun je zelf kiezen welke toppings je wilt gebruiken. Ik deel vandaag mijn eigen succesrecept met je, zonder vlees en met veel groenten en ander lekkers!
Dit heb je nodig voor 4-6 personen;
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 paprika's
- blikje mais (330 gram)
- blikje kidneybonen (400 gram)
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel komijn
- 200 gram nacho chips
- 200 gram geraspte kaas (ik kies vaak voor een mix van cheddar en Goudse kaas)
Toppings naar keuze, zoals;
- Tomaten salsa (tomaten, rode ui, limoen, knoflook)
- Guacamole (avocado, limoen, rode ui, knoflook)
- Jalapeño pepers
- Creme fraiche of zure room
Dit moet je doen;
- Snipper de ui en snijd de paprika's in stukjes
- Doe wat olie of bakboter in de pan en voeg de ui en paprika toe, laat 5 minuten bakken op middelhoog vuur
- Pers de knoflook uit en voeg toe
- Voeg de kruiden (paprika en komijn toe) en zet het vuur zacht, laat de groenten in 10 minuten garen
- Laat de mais en kidneybonen uitlekken, voeg ze toe aan groenten en warm even goed oor
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe het groenten mengsel in een ovenschaal en dek de groenten af met de tortilla chips, verdeel de chips mooi om de hele ovenschaal heen
- Bestrooi de tortilla chips met de kazen en zet de schaal voor 5-10 minuten in de oven, zodat de kaas lekker kan smelten
- Als de schaal uit de oven is, kun je je favoriete toppings toevoegen. Ik serveer ze weleens naast de ovenschotel, zodat iedereen zelf kan kiezen, maar je kunt het ook op de schotel serveren. Denk aan tomatensalsa, guacamole (heel populair hier in huis) en de zure room. Vergeet de Jalapeño pepers niet als je daarvan houdt. Thijs vindt ze er lekker en voor de meiden zijn ze vaak nog wat te scherp.
- Zet de schaal op tafel en opscheppen maar! Bij de borrel kun je de schaal op tafel zetten en kan iedereen eruit pakken.
Eet smakelijk!