Vandaag hebben we weer een lekker nieuw recept voor je! Want wie houdt er niet van? Een lekkere plak cake? Vanille cake is toch echt 1 van mijn favorieten; makkelijk te maken en mijn moeder bakt de beste! Inmiddels kan ik het zelf ook aardig en helpen de meiden en Thijs mij weer mee... ik ben benieuwd of zij later zelf ook deze cake gaan maken.
Dit heb je nodig voor een vanille cake;
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 2 theelepels vanille extract
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
Zo maak je de vanille cake;
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix samen met de suiker, het snufje zout en de vanille
- Voeg 4 eieren toe, doe dit 1 voor 1
- Mix daarna het zelfrijzend bakmeel in het beslag. Voeg steeds een lepel toe en voeg de volgende volle lepel toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zoals je bij de eieren hebt gedaan
- Doe het beslag in een cakevorm, ik gebruik bakpapier om de cake later mooi uit de vorm te krijgen
- Bak de cake in 60-75 minuten gaar. Prik een sateprikker in de cake om te kijken of hij helemaal gaar is. Komt je sateprikker helemaal schoon uit de cake? Dan kan hij uit de oven
- Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen
En dan is de cake klaar, eet smakelijk!
Vergeet niet om ook eens onze andere recepten uit te proberen!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij deze cake maken;