Bijna iedere zondag deel ik nu
een lekker recept
met je. Op
Instagram
vroeg ik jullie welk recept er als eerst online moest... en jullie gingen massaal voor de tiramisu. Ik snap het helemaal hoor... het is toch echt 1 van de lekkerste desserts. En huisgemaakt natuurlijk het allerlekkerste.... laten we snel beginnen;
Dit heb je nodig voor een schaal vol (6-8 personen)
- 1 pak lange vingers
- 500 gram mascarpone
- 500 ml. slagroom
- 100 ml advocaat
- likeur naar keuze (bijvoorbeeld koffielikeur, limoncello of sinaasappellikeur)
- 4 kopjes sterke espresso koffie
- cacao om te bestrooien
Dit moet je doen;
Dit recept is het lekkerste om een dag van tevoren te maken, dan kunnen de smaken goed intrekken.
- Begin met het opkloppen van de slagroom, deze mag goed stijf opgeklopt worden
- Verdeel een laag koekjes over de ovenschaal, zet de kopjes koffie
- Verdeel met een lepel ongeveer de helft van de koffie over de koekjes, als je voor lange vingers kiest, dan trekt de koffie helemaal in de koekjes, dat is de bedoeling!
- Besprenkel je likeur naar keuze ook over de koekjes
- Klop nu de mascarpone goed los met de advocaat, dit moet lekker luchtig worden
- Schep daarna voorzichtig de slagroom door het mascarpone mengsel. Door voorzichtig om te scheppen zorg je ervoor dat het mengsel lekker luchtig blijft
- Verdeel de helft van het mascarpone/ slagroom mengsel over de koekjes en strijk glad
- Maak daarna nog een laag van koekjes, koffie, likeur en mascarpone / slagroom
- Laat de tiramisu een paar uur opstijven in de koelkast (of liever dus een dag)
- Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met cacao. Schep hiervoor wat cacao in
een theezeefje en verdeel over de tiramisu, dan heb je geen last van klontjes in de cacao.
Eet Smakelijk!
Dit heerlijke dessert is gemakkelijk om te maken en met een grote schaal op tafel extra feestelijk. Geniet ervan!