Chocolade mousse... altijd lekker! De romige volle smaak van chocolade is de ideale afsluiting van een etentje met vrienden of gewoon als lekker toetje in het weekend. En eerlijk is eerlijk, ik vind het niet altijd een succes met rauw ei, daarmee moet je echt oppassen met kleinere kinderen of bijvoorbeeld als je zwanger bent.
Daarom ben ik eens op zoek gegaan naar een recept zonder ei en ik ben gaan experimenteren. Deze chocolade mousse is super simpel, lekker zoet door de marshmallows en gemakkelijk te maken! Dus ik ben fan... Ik ga je snel vertellen hoe jij deze chocolade mousse ook maakt.
Dit heb je nodig voor 3 porties;
100 gram marshmallows
125 ml. melk
150 gram chocolade (+ wat extra om te decoreren)
En dat is het al, zei ik al dat het super simpel was? ;)
Zo maak je de chocolade mousse;
- Zet een pan op laag vuur en doe daarin de marshmallows en de melk, laat op laag vuur smelten
- Snijd ondertussen de chocolade in kleine stukjes en hou iets achter voor de decoratie
- Doe de chocolade in een kom en giet de melk met de gesmolten marshmallows eroverheen. Door de warmte zal de chocolade ook smelten en met goed roeren krijg je dan een heerlijke chocolade massa
- Giet de chocolade met marshmallows en melk in een glas of kopje (waar je de mousse ook in wilt serveren)
- Zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven
- Haal uit de koelkast en decoreer door er chocolade over te raspen, dan is de chocolade mousse al klaar!
Eet smakelijk! Vergeet natuurlijk niet om ook onze andere recepten uit te proberen.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de chocolade mousse maken;