Vandaag hebben we eindelijk weer eens een lekker recept voor je! Thijs en ik maakten afgelopen week deze stroopwafel fudge… en hij is heerlijk!
Met de stukjes stroopwafel, de zoete gecondenseerde melk en natuurlijk de extra chocolade, is deze fudge niet te weerstaan, daarom delen we graag vandaag het recept met je;
Dit heb je nodig voor de stroopwafel fudge;
- Blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 5 stroopwafels
- 300 gram witte chocolade
- 100 gram melk chocolade
- Vierkante bakvorm of ovenschaal (met bakpapier)
Zo maak je de stroopwafel fudge;
- Breek de stroopwafels in kleinere stukjes en zet apart
- Breek de witte chocolade, zodat het straks makkelijker kan smelten
- Zet een pan op laag vuur en doe daar het blikje gecondenseerde melk in, laat op zacht vuur warm worden en voeg de witte chocolade toe om er doorheen te smelten
- Leg ondertussen een bakpapier in je bakvorm of ovenschaal, zo kun je de fudge later gemakkelijk eruit krijgen
- Snijd de melk chocolade in grove stukken
- Als de witte chocolade compleet is gesmolten door de gecondenseerde melk, voeg dan de stukjes stroopwafel toe en roer door
- Schenk het mengsel in je bakvorm of ovenschaal
- Strooi de stukjes melk chocolade eroverheen, druk nog even aan en zet de fudge minstens 4 uur in de koelkast
- Snijd de fudge in stukjes en geniet!
Wij vonden deze fudge lekker zoet en “chewy” door de stukjes stroopwafel, een aanrader! Probeer ook eens onze andere recepten…
In de onderstaande video kun je zien hoe wij deze fudge maken;