Vorige week maakte ik een zomerse salade. Ik vertelde erover in
het weekmenu
en kreeg heel veel berichtjes met de vraag naar het recept; Die deel ik natuurlijk graag met jullie! Het is een heerlijke, frisse salade. Ook lekker om voor de lunch te maken!
Dit heb je nodig (Voor 4 personen)
- Krop ijsbergsla
- 450 gram sperziebonen
- 4 tomaten
- 4 eieren
- 200 gram spekjes
- 2 afbakstokbroodjes
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
(Voor de dressing)
- Lepel mayonaise
- Lepel ketchup
- peper naar smaak
Dit moet je doen;
- Kook de eieren in 8 minuten en kook de sperziebonen beetgaar.
- Warm de oven voor op 180 graden en snijd het stokbrood in blokjes (het ongebakken stokbrood)
- Doe de stukjes brood in een kom en pers daar de tenen knoflook over uit. Voeg een scheut olijfolie toe en schep goed door.
- Verspreid het brood over een bakplaat met bakpapier en bak de croutons tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer 15 minuten)
- Bak de spekjes uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier
- Was en snijd de sla in reepjes, de tomaten in blokjes en doe ze in een kom
- Voeg de sperziebonen en spekjes toe
- Pel de eieren, snijd ze in achten en voeg ze toe aan de salade
- Maak de dressing; Doe een lepel mayonaise en een lepel ketchup in een kom. Verdun eventueel met een klein scheutje water en voeg peper naar smaak toe. (Zout voegen we niet toe omdat de spekjes al zout zijn)
- De dressing mag over de salade en schep alles dan even goed door.
- Schep de salade op de borden en serveer de croutons er apart bij (zo blijven ze lekker knapperig)
Serveer de salade met de croutons als maaltijdsalade of neem een bord vol voor de lunch! Onze kinderen smulden er ook van. De smaken zijn niet te scherp en daardoor ideaal om voor het hele gezin te maken.
Eet Smakelijk!