Speculaas en chocolade, dat kan niet misgaan, toch?! Vandaag hebben we een lekker nieuw recept voor je. Om in stukken te snijden en mee te nemen bij een picknick, om in de herfst van te genieten bij je kop thee of om uit te delen als je jarig bent, redenen genoeg om deze speculaas, chocolade stukken te maken! Ik vertel je graag hoe je ze maakt;
Dit heb je nodig voor ongeveer 20 stukjes;
- 300 gram speculaasjes
- 100 gram roomkaas
- 350 gram witte chocolade
- vierkante bakvorm
Zo maak je de speculaas, chocolade stukken;
- Maal de 300 gram speculaasjes in kleine stukken. Dit kan in de keukenmachine. Je kunt ook een deegroller en een schone theedoek gebruiken (gewoon slaan)
- Zet van de koek kruimels een paar eetlepels apart
- Voeg de roomkaas toe aan de koek kruimels
- Snijd 50 gram van de chocolade in stukjes en voeg toe aan de koek kruimels
- Meng alles goed door elkaar en doe het koek mengsel in de bakvorm (bekleed deze met bakpapier)
- Zet een uur in de koelkast om hard te worden
- Smelt de rest van de chocolade (250 gram) en giet over het koek mengsel
- Bestrooi met de achtergehouden koek kruimels en zet nog 2 uur in de koelkast
- Haal het grote speculaas, chocolade stuk uit de bakvorm en snijd in stukken.
Geniet ervan! Vergeet ook niet om onze andere recepten eens uit te proberen.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de speculaas, chocolade stukken maken;