Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je! Wij zijn allemaal de laatste tijd druk bezig met bakken. En nieuwe recepten uitproberen en met jullie delen vind ik erg leuk, dus ook vandaag weer een lekker recept. Ik ben dol op vers brood, maar eerlijk is eerlijk, ik vind zelf brood bakken soms wel wat gedoe. Het kneden, rijzen, kneden, rijzen etc.
Ik deelde eerder al een
niet kneden brood.
Dat is gemakkelijk te maken en er gaat wel wat tijd overheen, maar het is een heerlijk brood! Vandaag deel ik het recept voor een hartig brood, dat ook nog eens binnen een uur klaar is! Makkelijk en snel.
Dit brood wordt gemaakt met backing soda. Je kunt het bekende oranje pakje overigens ook gewoon bij de Albert Heijn vinden en
ook online
is het goed verkrijgbaar.
Ik begon met het maken van een hartig brood met olijven, omdat we toevallig nog een potje olijven hadden staan. Lekker bij bijvoorbeeld een kom soep.
Dit heb je nodig voor 1 brood;
250 gram bloem
200 ml yoghurt
theelepel zout
theelepel backing soda
60 gram olijven
2 theelepels Italiaanse kruiden
handje Parmezaanse kaas
peper naar smaak
Zo maak je het brood;
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden
- Rasp een handje Parmezaanse kaas en doe in een kom
- Voeg de bloem, zout, backing soda, Italiaanse kruiden en yoghurt toe
(De yoghurt is echt van belang, aangezien het backing soda pas gaat werken met iets zuurs erbij)
- Snijd de olijven doormidden en voeg samen met de peper toe
- Roer het deeg goed door. Het is een plakkerig deeg, maar dat hoort
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het deeg op de bakplaat
- Maak met je handen een langwerpig brood van het deeg. Aangezien het deeg plakkerig is, kan het helpen om je handen wat in te vetten met olijfolie, anders blijft het brood aan je handen plakken
- Bak het brood in 25-30 minuten gaar.
En dan is je brood al klaar! Het is dus echt een snel brood en je kunt het gemakkelijk in een uurtje op tafel hebben staan. Het huis rook heerlijk naar vers brood en wij aten het bij een
kom uiensoep.
In onderstaande video kun je zien hoe ik het brood maak. Vergeet je niet te abonneren op ons kanaal, daar help je ons mee groeien, dankjewel!