Vandaag is het weer tijd voor een nieuw recept! De laatste weken deelden we weer heerlijke zoete recepten, dus het is nu weer tijd voor een hartig recept. En deze keer een lekker snelle, simpele, maar erg lekkere snack; Kaasstengels.
Wij maken ze regelmatig voor bij de soep of in het weekend als we hapjes eten. De kinderen vinden ze leuk om te maken en kunnen gemakkelijk helpen...
Dit heb je nodig voor ongeveer 20 kaasstengels;
- 4 plakjes bladerdeeg
- half eitje
- peper naar smaak
- 100 gram geraspte kaas
- bakplaat met bakpapier
Zo maak je de kaasstengels;
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Laat de 4 plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ieder plakje in 5 repen
- Kluts het eitje en besmeer de bladerdeeg repen met het ei
- Bestrooi met versgemalen peper en bestrooi daarna met het ei
- Wil je, net zoals wij, een mooie spiraal maken? Draai de repen dan in tegengestelde richting (zie video) en leg op de bakplaat
- Bak de kaasstengels in ongeveer 20 minuten goudbruin
Zo makkelijk maak je deze lekkere snack! Probeer natuurlijk ook eens onze andere recepten.
In de onderstaande video kun je precies zien hoe wij de kaasstengels maken;