Het heerlijk avondje is bijna gekomen en daarom delen we vandaag weer een nieuw recept! Je kunt deze chocolade reep ook gemakkelijk in stukken breken en cadeau doen, of je maakt de chocolade voor pakjesavond om lekker op tafel te zetten en van te snoepen naast de kruidnootjes, taai taai en pepernoten.
De chocolade reep is makkelijk om te maken en super lekker! Laten we snel beginnen;
Dit heb je nodig voor een Sinterklaas chocolade reep;
- 300 gram melk chocolade
(250 gram smelt je eerst, daarna roer je de overgebleven 50 gram erdoorheen)
- 100 gram witte chocolade
- 50-75 gram Sinterklaas snoepgoed
- bakplaat met bakpapier (let erop dat de plaat in de koelkast past)
Zo maak je een Sinterklaas chocolade reep;
- Breek 250 gram melk chocolade in stukjes en smelt in de magnetron. Zet de magnetron steeds voor 30 seconden aan en roer door, totdat de chocolade mooi gesmolten is.
- Breek daarna de witte chocolade in stukjes en smelt ook
- Als de melk chocolade gesmolten is, roer er dan de overgebleven 50 gram melk chocolade doorheen. Dit doe je om de chocolade een beetje af te koelen, zo heeft je reep straks een mooie glans en breekt hij mooi als je hem in stukken breekt. (De bekende chocolade “knak”)
- Bekleed je bakplaat met bakpapier en spreid de melk chocolade erover uit
- Voeg daarna de witte chocolade toe, steeds een lepel, dan gaat het helemaal goed
- Neem een sate prikker en maak een mooi patroon in de chocolade
- Versier de chocolade reep nu met het Sinterklaas snoepgoed. Dat kan van alles zijn; kruidnoten en snoepjes.
- Zet de chocolade reep minimaal 8 uur in de koelkast om helemaal goed hard te worden
- Breek de chocolade in stukken en geef cadeau in een mooi cellofaan of geniet er zelf van!
Eet smakelijk!
Vergeet ook niet om onze andere recepten eens uit te proberen. Voor Sinterklaas maakten wij bijvoorbeeld eerder al eens fudge met kruidnoten!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de chocolade reep maakten;