Pistache nootjes, wij zijn er gek op hier in huis! Ik besloot om voor een nieuw recept aan de slag te gaan met pistache nootjes om er een heerlijke fudge van te maken... super simpel en zo mooi met die groene kleur! Vandaag vertel ik je graag hoe je deze fudge maakt.
Liever een andere fudge? Maak dan eens deze Stroopwafel fudge
Dit heb je nodig voor de pistache fudge;
- 300 gram melk chocolade
- 1 blik (397 gr) gecondenseerde melk
- 200 gram gezouten pistache nootjes (Je houdt er ongeveer 125 gram aan over als je ze pelt)
Zo maak je de pistache fudge;
- Begin met de pistache nootjes. Ik heb gekozen voor de gezouten variant, want dat beetje zout is heerlijk! Pel de nootjes allemaal (dit is even een werkje), maar dan is de fudge daarna snel gemaakt.
- Breek de chocolade in stukjes en doe in een pan, voeg de gecondenseerde melk aan toe en laat smelten op laag vuur.
- Als alles gesmolten is, haal je de pan van het vuur en voeg je 100 gram pistache nootjes toe, roer goed door.
- Doe de fudge in een vierkante bakvorm met bakpapier.
- Snijd de overgebleven 25 gram pistache nootjes grof door en strooi over de fudge, je kunt de nootjes nog een beetje aandrukken.
- Zet de fudge minimaal 3 uur in de koelkast en snijd daarna in stukken.
Probeer natuurlijk ook eens onze andere recepten.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij deze fudge maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken. Vergeet je niet te abonneren voor meer, dankjewel!