We hebben vandaag weer een lekker recept voor je! Deze rotsjes maak je met maar 3 ingrediënten en zijn super lekker! zoutig door de pistache nootjes en zoet door de koekjes en witte chocolade. Echt een leuk rotsje om zo even te maken, wij vertellen je vandaag hoe je ze maakt.
Maak ook eens: Amandel rotsjes met gezouten karamel
Dit heb je nodig voor de pistache en koek rotsjes:
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram gezouten pistache nootjes (in de schil, je houdt ongeveer 50 gram pistache nootjes over)
- 50 gram biscuitjes
Zo maak je de pistache en koek rotsjes:
- Haal de pistache nootjes uit de schil. Leg ze daarin in een schone theedoek en wrijf de meeste velletjes eraf zodat je mooie groene nootjes overhoudt.
- Snijd de koekjes in kleine stukjes en zet apart
- Breek de chocolade in stukjes en laat smelten
- Voeg de pistache nootjes en de stukjes koekjes toe en schep even goed door
- Gebruik een bord of bijvoorbeeld houten plank met bakpapier om de rotsjes op te scheppen.
- Zet het bord of de plank 2 uur in de koelkast om hard te worden en zo zijn je rotsjes klaar om opgegeten te worden!
Tip: Gezouten pindarotsjes zijn ook erg lekker!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de pistache en koekjes rotsjes maken, zo kun je ze gemakkelijk namaken: