Wisten jullie dat het over 4 weken al Pasen is?! Voordat we het weten is het zover. Tijd om de komende weken wat paas recepten met jullie te delen! Vorig jaar maakte ik onder andere de paasfudge met witte chocolade en Oreo (ook zo ontzettend lekker!) en deze week gaan we aan de slag met paaskoekjes... ook leuk om te maken met de kinderen!
Dit heb je nodig voor ongeveer 24 koekjes;
- 200 gram boter
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram basterdsuiker
- snuf zout
- vanille essence naar smaak
- 1 klein ei
- 12 paaseitjes
Zo maak je de paaskoekjes;
- Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed alvast 2 bakplaten met bakpapier
- Doe koude boter in een kom, voeg de zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, snuf zout, vanille essence en het eitje allemaal tegelijk toe
- Meng met je handen tot je een mooi deeg hebt, door de koude boter kan dit best even duren, maar dat is goed voor de spierballen!
- Leg het deeg in de kom ongeveer 30 minuten in de koelkast, zodat het weer even koelt
- Draai van stukjes deeg kleine balletjes en maak ze plat, leg ze op de bakplaat (met voldoende ruimte ertussen, want de koekjes lopen nog uit)
- Zet de bakplaten in de oven, de koekjes bak je in ongeveer 15 minuten goudbruin
- Pak ondertussen de paaseitjes uit en snijd ze doormidden, er zit altijd een mooie lijn in het midden waar je kunt snijden
- Als de koekjes uit de oven komen, druk dan in ieder koekje een half paaseitje in het midden, de koekjes moeten nog een beetje warm zijn, anders blijft het paaseitje niet zitten. Doe het ook niet te snel, dan smelt je eitje iets (al is dat verder geen probleem)
- Laat de koekjes helemaal afkoelen en smullen maar!
Vergeet ook niet om al onze andere recepten eens te proberen, er zit vast iets lekkers voor je bij.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de koekjes maken, veel plezier!