Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Paaskoekjes

Recept; Paaskoekjes

Wisten jullie dat het over 4 weken al Pasen is?! Voordat we het weten is het zover. Tijd om de komende weken wat paas recepten met jullie te delen! Vorig jaar maakte ik onder andere de paasfudge met witte chocolade en Oreo (ook zo ontzettend lekker!) en deze week gaan we aan de slag met paaskoekjes... ook leuk om te maken met de kinderen!


Dit heb je nodig voor ongeveer 24 koekjes;


- 200 gram boter

- 250 gram zelfrijzend bakmeel

- 100 gram basterdsuiker

- snuf zout

- vanille essence naar smaak

- 1 klein ei

- 12 paaseitjes


Zo maak je de paaskoekjes;


- Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed alvast 2 bakplaten met bakpapier

- Doe koude boter in een kom, voeg de zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, snuf zout, vanille essence en het eitje allemaal tegelijk toe

- Meng met je handen tot je een mooi deeg hebt, door de koude boter kan dit best even duren, maar dat is goed voor de spierballen!

- Leg het deeg in de kom ongeveer 30 minuten in de koelkast, zodat het weer even koelt

- Draai van stukjes deeg kleine balletjes en maak ze plat, leg ze op de bakplaat (met voldoende ruimte ertussen, want de koekjes lopen nog uit)

- Zet de bakplaten in de oven, de koekjes bak je in ongeveer 15 minuten goudbruin

- Pak ondertussen de paaseitjes uit en snijd ze doormidden, er zit altijd een mooie lijn in het midden waar je kunt snijden

- Als de koekjes uit de oven komen, druk dan in ieder koekje een half paaseitje in het midden, de koekjes moeten nog een beetje warm zijn, anders blijft het paaseitje niet zitten. Doe het ook niet te snel, dan smelt je eitje iets (al is dat verder geen probleem)

- Laat de koekjes helemaal afkoelen en smullen maar!


Vergeet ook niet om al onze andere recepten eens te proberen, er zit vast iets lekkers voor je bij.

In de onderstaande video kun je zien hoe wij de koekjes maken, veel plezier!

Onze week: Warm, het leek wel vakantie en er is weer voor ons gekookt
door Doortje 8 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?!
Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 5 juli 2025
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand
door Doortje 3 juli 2025
Juli is begonnen en net zoals iedere maand, delen wij weer 5 handige bespaartips en opdrachten om deze maand mee aan de slag te gaan.
Onze week: Poffertjes, naar de kapper, lekker eten en naar het strand
door Doortje 1 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Zo organiseer je een low budget BBQ
door Doortje 30 juni 2025
Wij barbecuen het hele jaar door... maar is dit nou een dure maaltijd of valt het wel mee? Zo hou je je bbq low budget!
Recept: Frambozen smoothie
door Doortje 28 juni 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke frambozen smoothie
Grote porties koken; Deze gerechten kun je gemakkelijk invriezen
door Doortje 26 juni 2025
Grote porties koken kan heel handig zijn... Wij vertellen je graag welke gerecht je in meerdere porties kunt koken.
Onze week: Onze trouwdag, koffie en genieten van onze tuin!
door Doortje 24 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Waarom wij kozen voor wandtegels tot aan het plafond
door Doortje 23 juni 2025
Je badkamer aanpakken? In dit nieuwe artikel geven wij tips over de wandtegels (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 21 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Show More