Vandaag heb ik toch een lekker recept voor je! De paasdagen staan voor de deur en daarom besloot ik eens te experimenteren met wat leuke paaslekkernijen... Deze fudge kun je overigens de rest van het jaar ook prima maken, dan kun je de paaseitjes vervangen voor een stukje chocolade.
Dit recept viel op zijn zachts gezegd erg in de smaak hier thuis, maar hoe kan dat ook anders... witte chocolade, oreo koekjes, paaseitjes... je kunt mij voor minder wakker maken hoor! Daarnaast is het ook nog eens lekker makkelijk te maken, dus hop, naar de supermarkt en aan de slag voor de paasdagen, je krijgt er geen spijt van!
Dit heb je nodig voor 15 stukken fudge;
* Blikje gecondenseerde melk (397 gram)
* 300 gram witte chocolade
* snufje zout
* 90 gram Oreo koekjes (dit is ongeveer een halve rol)
* 8 melkchocolade paaseitjes
Dit moet je doen;
* Bekleed de bakvorm of ovenschaal met een vel bakpapier
* Breek de chocolade in stukjes, dan smelt het sneller
* Halveer de paaseitjes. Dit kun je gemakkelijk doen door met een mes druk te zetten op de helft van het eitje.
* Zet een steelpannetje op laag vuur en doe daar de gecondenseerde melk en de chocolade in, laat dit langzaam smelten terwijl je af en toe roert
* Breek ondertussen de oreo koekjes in stukjes
* Voeg het snufje zout toe aan de melk en de chocolade en roer goed door
* Als het een mooie egale massa is, dan voeg je de oreo koekjes toe en roer je dit weer even door zodat alles mooi verdeeld is
* Verdeel de fudge over de ovenschaal, zorg dat het mooi in de hoekjes zit (dan kun je er mooie vierkantjes van snijden)
* Druk de halve paaseitjes in de fudge, verdeel ze mooi en duw ze een beetje vast
* Zet de fudge voor ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven
En dan kun je lekker gaan proeven! Deze fudge is lekker zoet, de oreo koekjes zorgen voor een lekkere bite en de paaseitjes maken het een echte paasfudge die je kunt maken voor bij de paasbrunche, het paasontbijt... of nou ja, gewoon met pasen, want het past altijd ;)
Eet Smakelijk!