Al een hele tijd geleden maakten wij voor het eerst deze Nutella kerstboom! Een zoete traktatie die wij sindsdien bijna ieder jaar rondom de kerstdagen maken. Het is makkelijk, lekker en de kinderen vinden het geweldig om te helpen.
Ben je niet zo'n zoetekauw? Dan kun je ook een hartige variant maken door hem te vullen met bijvoorbeeld ham en kaas of
kaas en pesto. Je kunt wat dat betreft alle kanten op. Vandaag deel ik het makkelijke recept voor deze kerstboom, gevuld met nutella.
Dit heb je nodig;
2 plakken vers bladerdeeg (deze vindt je in de koeling in de supermarkt)
5 eetlepels Nutella
1 ei
poedersuiker om te bestrooien
versieringen zoals m&m's (maar kies bijvoorbeeld ook eens voor vers fruit, nootjes of spikkels)
Bakplaat bekleed met bakpapier
Dit moet je doen;
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd uit de bladerdeeg plakken 2 kerstbomen. Dit doe je door aan de onderkant 2 rechthoeken uit te snijden (dan krijg je een stam onderop) en daarna een driehoek naar boven zoals een kerstboom eruit ziet
Smeer 1 plak in met de Nutella. Daarna leg je de tweede plak er bovenop
Snijd nu de zijkanten in tot je aan de top van de boom bent. En draai alle "takken" een kwartslag om, zo krijg je het draaiende effect aan de "takken" van de boom
Besmeer de kerstboom met het ei
Bak de kerstboom in ongeveer 20 minuten gaar in de oven
Laat de kerstboom even afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Daarna kun je de boom versieren, met bijvoorbeeld de m&ms.
En that's it! Het is een ideaal hapje bij de thee of een leuke aanvulling voor het kerstontbijt of de kerstbrunch.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de Nutella kerstboom maken;