Er staan hier regelmatig allemaal lekkere hapjes op tafel. Een paar keer per maand eten we "hapjes" en zetten de tafel dan vol met kaasjes, olijven, nootjes, snoepgroenten en ander lekkers. We zetten een film op en dat is altijd heerlijk relax! Ook maken we vaak restjes op die nog in de koelkast liggen. Het laatste stukjes kaas gebruiken we voor kaasstengels, die paar champignons vullen we met wat boter en kruiden... zo gaat alles op. Deze mozzarella kaas balletjes uit de oven zijn ook zo ontstaan en ze zijn super lekker! Vandaag deel ik het makkelijke recept met je.
Dit heb je nodig voor 12 mozzarella kaas balletjes uit de oven;
- 3 plakjes bladerdeeg
- 260 gram mini mozzarella
- oregano naar smaak
- 1 klein ei
- peper naar smaak
- 30 gram geraspte kaas
Maak ook eens; Focaccia met rozemarijn
Zo maak je de mozzarella kaas balletjes uit de oven;
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ze in 4 stukken.
- Laat de mini mozzarella uitlekken in een vergiet en maak ze nog even goed droog met een stukje keukenrol.
- Leg een mozzarella balletje op het bladerdeeg, strooi er wat gedroogde oregano over en vouw goed dicht, rol tot een balletje.
- Leg de bladerdeeg mozzarella balletjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier en besmeer met ei.
- Bestrooi met versgemalen zwarte peper en een beetje geraspte kaas.
- Bak de mozzarella kaas balletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin af.
Serveer de balletjes met zoete chili saus.
Vergeet niet om onze andere recepten eens te proberen.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij deze lekkere mozzarella kaas balletjes uit de oven maken. Abonneer je hier voor meer receptvideo's...