Mini pannenkoekjes, wij maken ze regelmatig! Even geen grote pannenkoeken, maar lekkere kleintjes waar je iedere keer weer iets anders op kunt doen. Wij maken ze vaak voor het ontbijt in het weekend, makkelijk te maken, ook de kinderen maken ze graag en lekker feestelijk. Vandaag deel ik het recept met je;
Dit heb je nodig voor ongeveer 30 mini pancakes;
- 300 gram bloem
- Snufje zout
- 500 ml. melk
- 2 eieren
- Scheutje vanille essence
- boter om in te bakken
Zo maak je de mini pancakes;
- Doe de bloem samen met het snufje zout in een kom
- Voeg de melk en de eieren toe en daarna de vanille naar smaak
- Roer met de garde totdat je een mooi beslag hebt
- Maak een pan warm en vet in met boter. Ik vind het handig om de pan goed warm te laten worden, dan plakken de pannenkoekjes nog minder
- Gebruik een grote lepel en schep steeds een lepel beslag in de koekenpan, doe je dit zo rustig mogelijk, dan worden de pannenkoekjes mooi rond
- Keer om en bak aan de andere kant bruin, schep steeds nieuw beslag in de pan, terwijl je andere pannenkoekjes omdraait, zo bak je aan 1 stuk door
- Leg de pannenkoekjes op een bord en kies zelf je topping; stroop, poedersuiker, Nutella, sprinkles... alles kan!
Probeer ook eens onze andere recepten!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de mini pancakes maken, vergeet je je niet te abonneren? Dankjewel!