Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je! Wij aten een tijdje geleden een quiche van
een verspakket. Dat was erg lekker en ik besloot om eens met het recept aan de slag te gaan, wat dingen te verbeteren en inmiddels staat de quiche regelmatig op tafel! Vandaag deel ik het recept met je;
Dit heb je nodig;
- 3 paprika's
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 7 plakjes bladerdeeg
- eetlepel olijfolie
- 4 eieren (medium)
- 200 gram crème fraîche
- 200 gram feta
- peper naar smaak
- springvorm (24 cm) of quiche vorm bekleed met bakpapier
Dit moet je doen;
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om ze te ontdooien
- Snijd de ui en paprika en bak aan in de olijfolie. Laat 5 minuten op middelhoog vuur bakken
- Pers de knoflook uit en voeg toe
- Verbrokkel de feta bij de groenten en laat op zacht vuur nog 5-10 minuten bakken
- Meng ondertussen in een kom de eieren, crème fraîche en Italiaanse kruiden en meng met een garde goed door elkaar, voeg eventueel nog peper naar smaak toe
- Bekleed de springvorm of
quiche vorm
met het bakpapier en het bladerdeeg
- Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg en vul de vorm verder met blind bak bonen
(De bodem bakken we van tevoren af. Dit heet blindbakken. Je kunt hier speciale "bonen" voor kopen of andere ongekookte bonen gebruiken.) Dit zorgt ervoor dat de zijkanten van de vorm niet inzakken en je de vorm daarna kunt vullen.)
- Bak de bodem 10 minuten blind af
- Verwijder de blindbak bonen en vul de quiche met de groenten met feta
- Verdeel daarna het eieren en crème fraîche mengsel over de groenten en bak de quiche in nog eens 20-25 minuten helemaal gaar
Nu is de quiche klaar. Door de zoete paprika en de zoutige feta is deze quiche ook populair bij onze kinderen, dat is mooi meegenomen! Eet er een simpele salade bij voor een complete maaltijd.
Eet Smakelijk!