Het is deze zondag weer tijd voor een nieuw recept. Neem gerust even een kijkje bij
onze andere recepten!
Vandaag weer een makkelijk recept voor soep; deze keer wortelsoep. Hier in huis gaan er minimaal 2 zakken winterpeen per week doorheen. Wortels zijn gemakkelijk tussendoor weg te eten, ze zijn gezond, lekker en toen ik toch wat over bleek te hebben ook ideaal om snel een lekker soepje mee te maken. Voor de lunch of als avondeten met een
lekker broodje. Vandaag vertel ik je graag hoe ik deze makkelijke wortelsoep maak;
Dit heb je nodig (voor 6 personen)
- eetlepel olijfolie
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- theelepel Italiaanse kruiden
- 1 kg. wortels
- 1 liter bouillon
- Eventueel; soeppan
Dit moet je doen;
- Maak de wortels schoon en snijd ze in grove stukken, zet ze alvast klaar
- Snijd de uien in grove stukken en bak ze glazig in de pan in de olijfolie
- Pers de tenen knoflook uit en voeg toe
- Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee
- Voeg de wortels en de bouillon toe en breng aan de kook
- Laat de soep 10-15 minuten doorkoken op laag vuur
- Pureer de soep met de staafmixer en voeg peper naar smaak toe
- Serveer de soep met een broodje. Je kunt de soep nog opleuken met uitgebakken spekjes of bijvoorbeeld wat blokjes fetakaas of geitenkaas.
Eet Smakelijk!