Ik maak regelmatig een lekkere pan vol uiensoep en de uiensoep komt daardoor vaak in ons weekmenu voorbij. Ik krijg daarom ook vaak de vraag hoe ik de soep nou maak. Het recept heb ik inderdaad nog niet eerder gedeeld, dus dat doe ik vandaag.
Je hebt even tijd nodig om deze soep te maken, want hij is veel lekkerder als je de uien rustig zacht laat worden, maar juist daarom maak ik hem vaak in grote hoeveelheden... je kunt de soep ook invriezen, ideaal! En maak hem gerust een dag van tevoren, ook dat komt de smaak ten goede. Ik vertel je snel hoe ik hem maak;
Dit heb je nodig voor een pan soep;
- 1 kilo uien
- 50 gram boter
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 liter bouillon naar keuze
- eetlepel bloem
Zo maak je de uiensoep;
- Snijd eerst alle uien. Het is vaak even een klusje, maar zet de radio aan met leuke muziek en het is zo gedaan!
- Laat de boter smelten in de pan, voeg dan de uien toe
- Bak de uien op middelhoog vuur aan en zet het vuur daarna zacht
- Doe de deksel op de pan en laat de uien in een uur zacht worden. Af en toe even doorroeren
- Als de uien goed zacht en een beetje bruin zijn, pers dan de knoflook en voeg toe
- Laat de knoflook 5 minuten meebakken en voeg dan een eetlepel bloem toe, hiermee bindt je de soep
- Laat de bloem 2-3 minuten meebakken en voeg dan de bouillon toe, totdat de uien helemaal onder staan
- Breng aan de kook en kook nog 10 minuten door.
Je kunt bij de soep heel gemakkelijk gegratineerd stokbrood serveren. Snijd stokbrood in plakjes, let op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met geraspte kaas. Zet de stokbroodje 10-15 minuten in de oven (200 graden) en serveer bij de soep.
Je kunt ook kiezen voor broodjes met makkelijke knoflookboter
Eet smakelijk!