Nu de herfst voor de deur staat, is het tijd voor weer lekker wat herfst recepten... de smaken van de herfst zijn voor mij onder andere; appels, peren, pompoen, kaneel... lekker kruidig. De geur van appeltaart kan niemand weerstaan volgens mij! Vandaag heb ik een eerste herfstrecept voor je; deze makkelijke mini appeltaartjes staan binnen 15 minuten in de oven en na 20 minuten bakken zijn ze al klaar. Ideaal voor als je een keer minder tijd hebt en net zo lekker... En waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten wel in huis!
ik vertel je vandaag hoe je ze maakt;
Dit heb je nodig voor 6 makkelijke mini appeltaartjes;
- 6 plakjes bladerdeeg
- Klein beetje gesmolten boter
- 2 appels
- 2 eetlepels suiker
- theelepel kaneel
- 50 gram rozijnen of krenten
- 1 ei
Zo maak je de makkelijke mini appeltaartjes;
- Laat de plakjes bladerdeeg wat ontdooien
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels, snijd ze in stukjes en mix de appels met de suiker, kaneel en rozijnen of krenten
- Vet een muffin vorm in met de boter, zorg dat je de appeltaartjes niet naast elkaar bakt, dan hebben ze de ruimte om goed te bakken... In een muffin vorm voor 12 muffins, maak ik 6 mini appeltaartjes
- Leg de plakjes bladerdeeg in de muffin vorm, zorg dat de randjes er mooi overheen hangen (in de video kun je zie hoe wij dat deden)
- Vul de bakjes, die je inmiddels hebt gemaakt van het bladerdeeg met het appelmengsel
- Kluts een ei los en besmeer de randjes met ei, zodat die lekker bruin worden
- Zet de vorm in de oven en bak de appeltaartjes in 20 minuten gaar en mooi goudbruin
Zo makkelijk zijn deze appeltaartjes! Ik vind ze ideaal om even snel te maken en ze zijn heerlijk met een bolletje (kaneel of vanille) ijs en een toef slagroom, ook lekker als dessert! Vergeet niet om ook eens onze andere recepten te proberen.
In de onderstaande video maken wij deze makkelijke mini appeltaartjes;