Een paar weken terug maakte ik met de meiden havermoutkoekjes. Die wilde ik al langere tijd maken omdat ze mij iets gezonder leken dan
andere koekjes en lekkers, dat is niet helemaal het geval, maar lekker waren ze wel! We bakten eerder al
boterkoek en
appel kaneel cake. Maar deze koekjes waren binnen een mum van tijd op, maar ze zijn zo makkelijk te maken, dus je maakt er gemakkelijk een paar bij!
Dit heb je nodig voor 15 koekjes;
* 30 gram boter
* 60 gram suiker
* 40 gram basterdsuiker (het liefst de lichtbruine versie, die zorgt voor een mooie karamelsmaak aan het koekje)
* 1 ei
* 100 gram bloem
* 70 gram havermout
* 1 theelepel bakpoeder
* vanille naar smaak
* snuf zout
(*eventueel smaakmakers)
Zo maak je de koekjes;
* Verwarm de oven voor op 190 graden
* Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng de suiker, basterdsuiker en het ei erdoor
* Voeg dan de bloem, havermout, bakpoeder en snuf zout toe en mix tot een mooi deeg
* Voeg als laatste de vanille toe, ik doe er altijd op gevoel een scheutje in
(Voeg nu nog extra smaakmakers toe als je dat wilt; deze koekjes zijn bijvoorbeeld ook heerlijk met stukjes fijngehakte chocolade, nootjes of rozijntjes. Voeg toe wat je lekker vindt of laat ze lekker naturel)
* Maak van het deeg bolletjes en leg die op
een bakplaat
bekleed met bakpapier. De koekjes lopen wat uit, dus zorg voor wat ruimte tussen de bolletjes.
* Bak de koekjes goudbruin af in ongeveer 12-15 minuten.
Eet Smakelijk!
Het lijken zo net pepernoten, haha! Maar ze zijn wel een stukje groter. Veel plezier met bakken!