Recept; Makkelijke gedroogde appeltjes (snack)

Gedroogd fruit vind ik altijd een mooie afwisseling met vers fruit. Ik heb er in het verleden weleens aan gedacht om een voedseldroger aan te schaffen, maar nadat ik mij had bedacht dat het een extra apparaat in de keuken is, waarvoor je ook gewoon de oven kunt gebruiken, heb ik het niet gedaan. Drogen in de oven gaat wel iets anders, maar als je de tijd hebt, dan is het prima te doen.
Probeer ook vooral eens onze andere recepten.
Ik maak deze gedroogde appeltjes regelmatig voor de kinderen, ze eten lekker weg en zijn makkelijk mee te nemen. Ik vertel je vandaag graag hoe wij ze maken;
Dit heb je nodig voor een schaaltje gedroogde appeltjes;
- 2 middelgrote appels
- 2 eetlepels kaneel
- snuf zout
- Bakplaat met bakpapier
Zo maak je de gedroogde appeltjes;
- Verwarm de oven voor op 120 graden
- Snijd de appels in kwarten en dan in partjes. Je kunt er ook grote plakken van snijden, maar wij vinden het lekkerder zonder het klokhuis
- Bestrooi de appel parten met de kaneel en zout, meng even goed door
- Leg de partjes allemaal apart op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Alle partjes moeten los liggen, zodat ze goed kunnen drogen. Je kunt verschillende bakplaten vullen met de appels
- Laat de appel partjes 60-80 minuten in de oven drogen. Je hoeft ze niet om te draaien, gewoon even geduld hebben.
- Laat de appel partjes afkoelen en serveer in een schaaltje... let op; binnen 5 minuten op ;)
Wist je dat je ook eiwitschuim kunt drogen in de oven? Dan maak je heel gemakkelijk lekkere merengue.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de gedroogde appeltjes maken;