Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Maak je eigen Crompouce!

Vandaag gaan we zelf aan de slag met de nieuwste hype op social media; de Crompouce! Een croissant gevuld met banketbakkersroom en overgoten met roze glazuur, net als de tompouce. Je kunt ze tegenwoordig overal krijgen, maar wij hebben onze eigen versie gemaakt en we delen vandaag ons recept met je;


Dit heb je nodig;

Voor de banketbakkersroom;


- 4 eidooiers

- 65 gram suiker

- 16 gram vanille suiker (2 zakjes)

- 40 gram bloem

- 350 ml. melk


Zo maak je de banketbakkersroom;


- We beginnen met de banketbakkersroom, goed zelf te maken en erg lekker! Begin met de eidooiers in een schaal. Voeg de vanille suiker en een beetje gewone suiker toe. Voeg de bloem en een scheutje van de melk toe en mix goed door.

- Doe in een pannetje de overgebleven suiker en melk en verwarm tot lauwwarm

- Giet een scheutje van de suiker en melk bij het eidooier mengsel en mix door, doe daarna alles terug in de pan en zet op laag vuur, zo kan de room gebonden worden en zul je zien dat hij steeds dikker wordt

- Mix rustig door op laag vuur tot de gewenste dikte en haal de pan dan van het vuur

- Doe de banketbakkersroom op een koud bord en laat afkoelen in de koelkast (je kunt er plastic folie overheen leggen, dan vormt zich geen vel)


Dit heb je nodig voor het glazuur;


- 200 gram poedersuiker

- 30 ml. melk

- rode kleurstof


Zo maak je de glazuur;


- Doe de poedersuiker in een schaaltje en voeg de melk lepel voor lepel toe.

- Roer na iedere lepel goed door totdat je de juiste dikte hebt

- Voeg 2 druppels rode kleurstof toe en maak hiermee een mooi roze glazuur


Om de crompoucen nu af te maken heb je nog nodig;

 - 4 croissants

(Let op, je kunt met deze hoeveelheden meerdere croissants beleggen, het ligt er even aan hoeveel room je ertussen doet)


Zo maak je ze af;


- Snijd de tompoucen door en verdeel de banketbakkersroom erin. Dit kan het makkelijkste met een spuitzak, die je ook online kunt krijgen (affiliate linkje)

- Decoreer met de glazuur of dit de croissants erin

- Laat in de koelkast even wat harder worden en klaar! Geniet ervan...


Maak ook eens zelf Rocky Road of Chocolate chip cookies cheesecake


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de crompouce maken;

Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 5 juli 2025
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand
door Doortje 3 juli 2025
Juli is begonnen en net zoals iedere maand, delen wij weer 5 handige bespaartips en opdrachten om deze maand mee aan de slag te gaan.
Onze week: Poffertjes, naar de kapper, lekker eten en naar het strand
door Doortje 1 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Zo organiseer je een low budget BBQ
door Doortje 30 juni 2025
Wij barbecuen het hele jaar door... maar is dit nou een dure maaltijd of valt het wel mee? Zo hou je je bbq low budget!
Recept: Frambozen smoothie
door Doortje 28 juni 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke frambozen smoothie
Grote porties koken; Deze gerechten kun je gemakkelijk invriezen
door Doortje 26 juni 2025
Grote porties koken kan heel handig zijn... Wij vertellen je graag welke gerecht je in meerdere porties kunt koken.
Onze week: Onze trouwdag, koffie en genieten van onze tuin!
door Doortje 24 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Waarom wij kozen voor wandtegels tot aan het plafond
door Doortje 23 juni 2025
Je badkamer aanpakken? In dit nieuwe artikel geven wij tips over de wandtegels (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 21 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Zo zorg je ervoor dat je portemonnee niet onnodig leegloopt
door Doortje 19 juni 2025
Vandaag vertellen wij je hoe je portemonnee niet onnodig leegloopt (Gesponsord artikel)
Show More