We delen vandaag weer een lekker receptje voor de komende kerstdagen.... makkelijk te maken, de kerststerren zien er leuk uit en ze zijn natuurlijk erg lekker! De chocolade vulling zorgt voor een lekkere zoete smaak en vandaag vertellen we je graag hoe je ze maakt!
Dit heb je nodig voor 12 kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling:
- 6 plakjes bladerdeeg (of 1 grote plak)
- 6 eetlepels chocolade pasta (Nutella of een andere favoriet)
- poedersuiker
- Sterren koekjes uitsteker (Deze kun je eventueel online kopen, bijvoorbeeld in deze set)
Liever iets anders maken? Probeer dan eens de Nutella kerstboom, succes gegarandeerd.
Zo maak je de kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat het bladerdeeg even ontdooien
- Prik in alle 6 plakjes bladerdeeg gaatjes met een vork
- Besmeer 3 plakjes bladerdeeg met de chocolade pasta en leg de andere 3 plakjes erbovenop
- Steek sterren uit en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier
- Bak de bladerdeeg sterren in 10-15 minuten goudbruin af
- Bestrooi met poedersuiker naar smaak
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de bladerdeeg kerststerren maken:
(In dit artikel staat een affiliatie link, als jij een aankoop doet via onze link, ontvangen wij een commissie. Het kost je niets extra's)