Hoera! We gaan nu snel richting de kerst... tijd om plannen te maken voor het kerstontbijt, brunch of diner. De komende weken delen wij nog een aantal heerlijke kerst recepten. Vorig jaar deelden we het recept van een zoete bladerdeeg kerstboom met Nutella! En deze keer hebben we een recept voor de hartige liefhebbers; een hartige bladerdeeg kerstboom met pesto en kaas, heerlijk!
Dit heb je nodig voor een hartige kerstboom met pesto en kaas;
- 2 plakken vers bladerdeeg (uit de koeling)
- potje pesto (190 gram) of maak gemakkelijk zelf pesto
- 100 gram geraspte kaas
- Theelepel Italiaanse gedroogde kruiden
- peper
- Parmezaanse kaas naar smaak
Zo maak je de hartige bladerdeeg kerstboom;
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Besmeer 1 plak bladerdeeg met pesto en bestrooi met de geraspte kaas
- Bestrooi naar smaak met peper
- Leg de andere plak bladerdeeg erbovenop en druk even goed aan
- Snijd in de vorm van een kerstboom (je snijdt aan de onderkant 2 hoeken weg (voor de stam) en de andere hoeken snijdt je als een driehoek weg, dan krijgt je een mooie kerstboom vorm
- Maak inkepingen en draai deze een of twee kwartslagen rond
- Bestrooi de kerstboom met de Italiaanse kruiden en schaaf nog wat verse Parmezaanse kaas eroverheen
- Bak de kerstboom in 20-25 minuten mooi goudbruin af
Deze kerstboom is heerlijk bij een kop soep of kun je op tafel zetten bij de borrel, altijd een succes!
Vergeet ook niet om onze andere recepten te proberen.