Vlak voor de feestdagen delen we graag nog een leuk kerst recept; Deze kerstboom chocolaatjes zijn makkelijk om te maken. Onze kinderen vonden het leuk om ze te versieren en natuurlijk om ze te proeven! Dus heb je nog wat tijd over de komende dagen, dan kun je ze zeker eens proberen, ook leuk voor de kinderen om ze cadeau te geven...
Vandaag delen we graag het recept met je;
Dit heb je nodig voor ongeveer 15 kerstboom chocolaatjes;
- 300 gram witte chocolade
- 100 gram melk chocolade
- groene voedingskleurstof (te koop bij bijvoorbeeld Xenos, maar ook online)
- 80 gram sprinkles (kies de kerst variant)
Zo maak je de kerstboom chocolaatjes;
- Smelt 250 gram witte chocolade in de magnetron. Smelt steeds 30 seconden en roer tussendoor. Als alles gesmolten is, voeg je de andere 50 gram witte chocolade toe, zo daalt de temperatuur en krijgt de chocolade straks een mooie "bite".
- Smelt de melk chocolade ook in de magnetron
- Doe de groene voedingskleurstof bij de witte chocolade totdat je een mooie lichtgroene kleur hebt. Doe de groene chocolade in een spuitzak of spuitfles (ik heb een handige van Ikea, die ik ook gebruik om poffertjes te bakken.)
- Maak met de groene chocolade mooie kerstbomen. Je kunt verschillende varianten maken, leef je uit!
- Versier de bomen met de sprinkles...
- Gebruik de melk chocolade om boomstammen te maken. Als je nog over hebt, kun je de kerstbomen met de melk chocolade verder versieren (bijvoorbeeld door slingers in de bomen te maken)
- Zet de chocolaatjes minimaal 2 uur in de koelkast, daarna zijn ze klaar!
Probeer ook eens onze andere recepten.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de kerstboom chocolaatjes maakten;