Het is bijna Valentijnsdag, de dag van de liefde! Wij doen er zelf altijd vrij weinig aan, omdat wij 10 Februari verkering kregen, dus dan staan wij er altijd al bij stil, maar... het is natuurlijk wel leuk om even stil te staan bij de liefde. Natuurlijk kun je kiezen voor een leuk cadeau, maar liefde gaat nu eenmaal door de maag... en wil je je geliefde nou echt verrassen, maak dan deze kaneel hartjes van bladerdeeg, die kunnen het hele jaar door ;)
Dit heb je nodig voor 10 kaneel hartjes;
- 1 rol bladerdeeg (uit de koeling, dus niet de diepvriesvariant)
- 20 gram suiker
- 3 theelepels kaneel
- scheutje melk
(optioneel) voor het glazuur;
- 100 gram poedersuiker
- 4 theelepels water
Zo maak je de kaneel hartjes;
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rol de bladerdeeg uit en bestrooi met suiker
- bestrooi daarna met de kaneel en zorg dat je alles goed verdeeld
- Rol het bladerdeeg op tot de helft, draai om en rol dan verder (in de video kun je goed zien hoe wij dit doen)
- Snijd met een scherp mes in stukjes
- Besmeer met een beetje melk en bak de hartjes in ongeveer 15 minuten goudbruin
Wil je ze versieren met glazuur, laat de hartjes dan eerst helemaal afkoelen.
Zo maak je het glazuur;
- Doe de poedersuiker in een schaaltje en voeg het water toe, let op... beter iets te weinig water, dan teveel... want anders moet je steeds meer poedersuiker toevoegen.
- Roer goed door en verdeel het glazuur meteen
Wil je nog meer lekkers bakken of koken? Bekijk dan ook eens onze andere recepten.
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe wij de kaneel hartjes maken;