Bij de herfst horen echte herfst recepten... met warme smaken... dan denk ik aan appel, kaneel, peren etc. De komende tijd duiken we dus in de herfst recepten (met nog wat uitstapjes naar andere recepten, want ook die zijn zo lekker!)
Wist je dat je nog veel meer lekkers met appels kunt maken? Maak bijvoorbeeld;
- makkelijke mini appeltaartjes
- Appel kaneel muffins met kaneelroom
- De lekkerste appeltaart, altijd goed!
Vandaag deel ik mijn succesrecept voor appelmoes. Lekker bij de kip en patat, maar nog veel meer natuurlijk! Wist je dat appelmoes echt gemakkelijk te maken is? Lees maar mee...
Dit heb je nodig voor appelmoes voor 4-5 personen;
- 1 kg. appels (het liefst verschillende rassen, dat maakt de appelmoes het allerlekkerste)
- 100 ml. water
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel kaneel
Zo maak je de appelmoes;
- Schil de appels en snijd ze in stukjes
- Doe de appels in een pan en zet op laag vuur
- Schenk het water erbij en voeg de suiker toe, roer even door
- Breng aan de kook en laat op zacht vuur ongeveer 15 minuten pruttelen
- Haal de pan van het vuur en pureer de appelmoes. Gebruik een staafmixer als je een gladde appelmoes wilt of gebruik een stampot stamper voor een grovere appelmoes.
- Doe de kaneel erbij en roer nog even door.
En zo maak je heel gemakkelijk zelf appelmoes! Het grote voordeel; Veel lekkerder dan uit een pot en je huis ruikt heerlijk! Probeer ook eens onze andere recepten.
In de onderstaande video kun je zien hoe ik de appelmoes maak, vergeet je niet te abonneren! :)