De herfst begint volgende week officieel en dat betekent; Weer tijd voor onder andere pompoensoep! Jullie weten dat ik regelmatig lekkere en makkelijke soeprecepten deel, want wij zijn er dol op! Ook deze pompoensoep maak je makkelijk en is heel betaalbaar. Daarnaast zit hij natuurlijk bomvol groenten en dat kunnen we in de herfst wel gebruiken!
Dit heb je nodig voor een flinke pan soep;
* 1 flespompoen
* 1 kilo winterpeen
* 2 uien
* liter bouillon
* Toppings naar keuze; zoals feta of bijvoorbeeld geitenkaas
Zo maak je de soep;
* We beginnen met het schoonmaken van de pompoen. Het is soms even een klusje, maar ik zorg altijd voor een groot scherp mes en dan gaat het prima. Je snijd de pompoen in stukjes en haalt de schil eraf. Je kunt de schil laten zitten, maar ik vind de soep lekkerder als de schil eraf is (dat gaat gemakkelijk met een aardappelschilmesje nadat je de pompoen in halve ringen hebt gesneden) Als de pompoen schoon is, is het meeste werk gedaan!
(Je kunt de pompoenpitten bewaren. Als je ze schoonmaakt en even roostert in de oven met olie en kruiden naar keuze, dan kun je ze als topping op de soep gebruiken of gewoon lekker zo los op eten)
* Snijd de ui in grove stukken en doe de ui in
de soeppan met een scheutje olie, zorg dat het vuur laag staat
* Maak ondertussen de winterpeen schoon en snijd in grove stukken
* Voeg de pompoen en winterpeen toe en schep even door
* Voeg de bouillon toe. Kijk even goed of je aan een liter bouillon genoeg hebt. Het is belangrijk dat alle pompoen en wortel onder staat. Heb je toevallig een grote pompoen, dan kan het zijn dat je iets meer nodig hebt, heb je een kleinere pompoen dat kun je misschien met driekwart liter vooruit
* Breng de soep aan de kook en zet dan het vuur weer laag, laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken
* Pureer de soep met de staafmixer en voila; Een lekkere dikke, herfstige maaltijdsoep!
* Schep de soep in de kommen en maak af met toppings naar keuze, ook zonder toppings in deze soep heerlijk en vullend.