In
het weekmenu
vertelde ik al dat wij afgelopen maandag Griekse spanakopita aten. Dit wordt normaliter met filodeeg gemaakt, maar ik maakte ze met bladerdeeg. Heerlijk bij een kopje soep, met een salade of als hapje bij de borrel. Vandaag deel ik graag het recept met je!
Wat heb je nodig? (voor 10 stuks)
* 10 plakjes bladerdeeg
* 450 gram spinazie (diepvries)
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* 200 gram feta
* peper
* 1 ei
* Sesamzaadjes naar smaak
* bakkwast
Dit moet je doen;
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
* Snipper de uien en bak met een beetje boter of olie in de pan
* Ontdooi de spinazie, dit kan bijvoorbeeld in de magnetron of in een aparte pan, voeg de spinazie samen met de knoflook (uitgeperst) toen bij de uien, voeg daarna meteen de peper toe naar smaak
* Bak even goed door en laat daarna op laag vuur 10 minuten pruttelen
* Doe het spinazie mengsel in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. (Dit kan makkelijk met de achterkant van een lepel)
* Doe het spinazie mengsel in een kom. Snijd de feta in kleine blokjes en voeg toe aan het spinazie mengsel. Meng even goed door
* Leg op elke plak bladerdeeg een schep spinazie en feta mengsel en vouw de bladerdeeg plakjes in driehoeken dicht. Druk de zijkanten goed aan met een vork
* Besmeer de bladerdeeg pakketjes met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes
* Bak de spanakopita in 15 - 20 minuten goud bruin in de oven
En dan kun je genieten van de Spanakopita! Eet Smakelijk!