Recept: Gezouten pretzel fudge

Fudge, de lekkere zoete snack waar iedereen wel dol op is. Je maakt allerlei versies heel gemakkelijk zelf en vandaag delen wij het recept voor deze gezouten pretzel fudge! Met de echte zoet en zout smaak en natuurlijk bomvol chocolade... heerlijk!
Dit heb je nodig voor gezouten pretzel fudge:
- Blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 300 gram melk chocolade
- 110 gram (totaal) pretzels / zoute stengels
- Vierkante bakvorm met bakpapier (of een ovenschaal)
Probeer ook eens: Amandel rotsjes met gezouten karamel
Zo maak je de gezouten pretzel fudge:
- Breek de chocolade in stukjes
- Doe het blikje gecondenseerde melk in een pan en zet op laag vuur, voeg de blokjes chocolade toe en laat rustig smelten
- Roer de chocolade met de gecondenseerde melk goed door elkaar tot je een egale massa hebt
- Breek ondertussen 100 gram pretzels / zoute stengels in stukjes
- Haal de pan van het vuur en roer de pretzels door het chocolade en melk mengsel
- Bekleed een vierkant bakvorm met bakpapier en stort de fudge in de bakvorm
- Maak met de overige 10 gram pretzels / zoute stengels een leuk patroon bovenop de fudge (optioneel)
- Zet de fudge minimaal 2 uur in de koelkast om uit te harden
- Snijd in stukjes en geniet!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de fudge maken, dan kun je het recept gemakkelijk namaken: