Vandaag heb ik weer een recept voor je... en deze keer is het een makkelijk recept voor iets heerlijks! Ik ben dol op chocolade en mede daardoor kan ik pindarotsjes echt niet laten liggen! Ik neem regelmatig een zakje mee in de supermarkt en ook de kinderen zijn al ernstig aangestoken door het chocolade virus... beter dan dat andere virus zullen we maar zeggen ;)
Ik ben ook dol op de zoute en zoete combi, die je tegenwoordig in veel chocolade repen tegen komt. En daarom deel ik vandaag hoe je zelf gezouten pindarotsjes maakt, gevaarlijk makkelijk! Ideaal om te maken (
ook samen met de kinderen) voor het weekend of omdat het gewoon een leuke dag is... laten we beginnen.
Dit heb je nodig;
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram gezouten pinda's
- Bakplaat met bakpapier
Dit moet je doen;
- Zet de pan met een beetje water op het vuur. Zet de kom of het smeltpannetje erop en zorg ervoor dat de bodem het water niet raakt.
- Breek de chocolade in stukjes (een mooi stukje agressie management als je een deegroller gebruikt) ;) en doe de chocolade in de kom
- De chocolade zal nu langzaam gaan smelten. Pak de pinda's alvast uit en snijd ze even door. (hierdoor krijg je grove en kleine stukjes pinda)
- Als de chocolade gesmolten is, haal dan de kom van het vuur en roer de pinda's erdoor
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep de chocolade met pinda's in hoopjes (rotsjes) op de bakplaat
- Zet de bakplaat in de koelkast en laat de chocolade stollen, dan zijn je pindarotsjes al klaar!
Zout haalt de smaken op, doordat je gezouten pinda's gebruikt krijg je die bekende zoute en zoete combi waar bijna iedereen gek op is...
Eet Smakelijk!