Dit moet je doen;
Je begint met dit recept een dag van tevoren. De spliterwten moet je even goed afspoelen en daarna weken (ongeveer 10 uur) Het is dus handig om dit 's avonds alvast te doen, dan kun je 's ochtends meteen aan de slag met de soep.
* Spoel bij het beginnen de erwten nog een keer af en vul de pan met schoon water. Zorg dat de erwten net onder water staan en breng dit aan de kook.
* Snijd ondertussen de knolselderij in stukjes. Dit doe je gemakkelijk door hem in plakken te snijden en daarna in blokjes. Vergeet hem niet te schillen!
* Als de erwten aan de kook komen, dan komt er een schuimlaagje in de pan. Je kunt dit laten zitten, maar het is handig en lekkerder om het schuim er zoveel mogelijk af te scheppen.
* Bak de spekjes in een koekenpan lekker uit (ik hou van krokant!) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
* Voeg nu de bouillonpoeder toe. Je kunt ook andere bouillon gebruiken als je dat lekkerder vindt en onthoud dat je altijd later nog iets meer toe kunt voegen, dus voeg niet teveel toe.
* Voeg de soepgroenten en knolselderij toe.
* Snijd de rookworst alvast in plakjes en voeg samen met de spekjes als laatste toe.
Nu mag de soep lekker koken op een heel laag vuurtje! Denk aan 1,5-2 uur. Dan is de soep het allerlekkerste! Proef de soep nog even goed en voeg eventueel nog wat bouillon of bijvoorbeeld peper toe.
Ik ben dol op allerlei soorten soep. Van pompoensoep in de herfst tot tomatensoep in de zomer. In de winter is een kom erwtensoep natuurlijk heerlijk! Lekker met een stuk vers brood en knoflookboter of de bekende roggebrood met katenspek.
Eet Smakelijk!