Yes! Vandaag is het weer tijd voor een nieuw recept op de blog. Deze keer maken we chocolade taart met karamel, zo ontzettend lekker! De taart is makkelijk te maken, ook samen met kinderen en je kunt hem gemakkelijk verdelen, want hij is lekker machtig ;) Het is 1 van mijn nieuwe favorieten in ieder geval, ik ga je snel vertellen hoe je hem maakt;
Dit heb je nodig voor de chocolade taart met karamel;
- 200 gram koekjes (biscuitjes)
- 120 gram boter
- 300 gram melk chocolade
- 220 ml. slagroom
- 150 gram karamel fudge blokjes
Zo maak je de chocolade taart met karamel;
- Maal in een keukenmachine de koekjes fijn, of sla ze fijn in een theedoek met deegroller.
- Smelt 100 gram van de boter en meng door de koekjes
- Bekleed een springvorm met bakpapier en doe daar de koekjes met boter in, druk plat met een lepel totdat je een mooie bodem hebt, zet de springvorm in de koelkast.
- Verwarm 200 ml. slagroom in een pannetje (breng niet aan de kook, zorg dat de slagroom warm is)
- Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de slagroom als de pan van het vuur is, de chocolade zal vanzelf smelten.
- Voeg 20 gram boter in blokjes toe en roer door
- Schenk het chocolade mengsel op de koekjes bodem en zet de springvorm weer terug in de koelkast (voor minimaal 2 uur)
- smelt 150 gram karamel fudge blokjes op laag vuur, voeg een scheutje (ongeveer 20 ml.) slagroom toe en maak er een mooi karamelsaus van
- Sprenkel de karamelsaus over de taart en zet nog even terug in de koelkast om hard te worden.
- Snijd de taart in mooie stukken en genieten maar!
Probeer ook eens deze fudge met M&M's!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de chocolade taart met karamel maken;