Chocolade ganache, dat vind ik super lekker! En wie niet eigenlijk? Deze truffels kun je gemakkelijk maken en ze zijn heerlijk bij een kopje thee. Vandaag deel ik het recept met je...
Dit heb je nodig voor ongeveer 30 truffels;
- 125 ml. slagroom
- 300 gram melkchocolade
- 150-200 gram melk hagelslag
Zo maak je de truffels;
- Verwarm de slagroom in een pan, breng niet aan de kook, we willen de slagroom alleen goed warm maken
- Breek de chocolade in stukjes en schenk de warme slagroom eroverheen, laat 5 minuten staaan
- Roer goed door elkaar totdat de slagroom helemaal vermengt is met de chocolade en zet minimaal 3 uur in de koelkast
- Gebruik 2 lepels op bolletjes van de ganache te scheppen
- Doe de hagelslag in een bord en rol de balletjes ganache erdoorheen
- Leg de chocolade ganache truffels op een bord en zet in de koelkast, je kunt ze na ongeveer 1,5 uur eten
- Bewaar de rest van de truffels in de koelkast totdat je ze gaat eten
Probeer ook eens onze andere recepten!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de chocolade ganache truffels maken;