Brie, je bent er gek op of juist niet. Hier in huis vinden we het allemaal lekkere kaas en staat er regelmatig een stuk brie op tafel als we tapas eten. Toen ik nog in de catering werkte, maakten we vaak een broodje brie met honing en nootjes, zo lekker! Vandaag heb ik een variant gemaakt met bladerdeeg, ook super lekker! Leuk om op tafel te zetten bij de borrel of met de komende feestdagen. Ik vertel je graag hoe je ze maakt;
Dit heb je nodig voor 12 brie hapjes;
- 3 plakjes bladerdeeg
- 100 gram brie
- 12 walnoten
- honing naar smaak
- 1 ei
Liever iets anders? Maak bijvoorbeeld eens makkelijke pizza broodjes
Zo maak je de brie hapjes;
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd ieder plakje in 4 stukjes
- leg op ieder stukje bladerdeeg een stukje brie, daarna honing naar smaak en vouw dicht (zie de video hoe wij vouwen)
- Leg een walnoot bovenop en maak zo alle hapjes af
- Besmeer met ei voor een mooie goudbruine kleur na het bakken
- Bak de hapjes af in een muffin vorm, zo blijven ze hun vorm mooi houden
- Bak de hapjes op 180 graden voor ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
En zo heb je 12 heerlijke hapjes, die zo op zijn, zeker weten! Vergeet ook niet om onze andere recepten uit te proberen.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de brie hapjes maken;