Het recept van deze week staat een dagje eerder online! En niet zomaar een recept; Deze blauwe bessen cake is lekker fruitig door de blauwe bessen en heeft een volle karamel smaak door de licht basterdsuiker. Echt anders dan anders en echt lekker. Ik vertel je vandaag graag hoe je deze blauwe bessen cake maakt;
Dit heb je nodig voor deze blauwe bessen cake;
- 200 gram boter
- 200 gram lichte basterdsuiker
- theelepel vanille extract
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram blauwe bessen (je kunt ze uit de diepvries gebruiken)
- 2 theelepels bloem
- cakevorm (affiliate linkje)
Zo maak je deze blauwe bessen cake;
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Smelt de boter en doe samen met de suiker in de kom, mix goed door elkaar.
- Voeg de vanille en het snufje zout toe
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg pas het volgende ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, doe dit lepel voor lepel.
- Schep de theelepels bloem bij de blauwe bessen en schep even om
- Voeg de blauwe bessen toe aan het cakebeslag
- Bekleed je cakevorm met bakpapier en doe het cakebeslag in de vorm
- Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin af, controleer met een satéprikker of de cake gaar is; als de prikker schoon uit de cake komt, dan is de binnenkant helemaal gaar.
Handige tips;
- Wordt de bovenkant van de cake al goed bruin, maar is hij nog niet gaar? Dek de cake in de oven af met aluminiumfolie.
- Laat de cake 20-30 minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit.
Wil je liever iets anders maken? Probeer dan eens onze witte chocolade truffels!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de cake maken;